pzdr.

ps. jeśli ktoś wcześniej był śJ, a teraz jest np. katolikiem, to niech odpowie jako ex-śJ. Opcja jestem katolikiem, jest dla tych, którzy nigdy wcześniej nie byli śJ.
Napisano 2005-11-18, godz. 15:02
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2005-11-18, godz. 15:46
Napisano 2005-11-18, godz. 18:28
Napisano 2005-11-18, godz. 18:38
Napisano 2005-11-18, godz. 18:43
Ten skromny zakonnik nigdy nie chciał być papieżem, więc się nim nigdy nie ogłosiKoniec swiata będzie wtedy gdy LPR przejmie wladze w tym kraju, Romano ogłosi się Carem, Będzie jedna gazeta Nasz Dziennik, jedna telewizja – TV TRWAM, jedno radio – wiadomo jakie ;-) a a a Rydzyk ogłosi się papieżem ;-)
Napisano 2005-11-18, godz. 19:28
Faktycznie. Może i nie o taki mi chodziło, o którym Ty piszesz, ale nie chciałem pisać, że chodzi mi o ten "Boży", "Biblijny" czy też ten, o którym głoszą świadkowie Jehowy. Przecież ktoś może wierzyć w załamanie się "pogody", o czym w miarę często można usłyszeć w telewizji, czy przeczytać w prasie, i wcale nie musi być osobą wierzącą w Boga.sorki ale kiepsko zadane pytanie, powinno byc czy wierzysz w koniec Świata śj, albo czy wierzysz w armagedon, bo koniec świata hmm pewnie kiedyś nastapi z przyczyn obiektywnych, słońce się wypali i ziemia zamarznie i bedzie koniec świata:) A pewnie nie o ten Ci chodziło
))))
Napisano 2005-11-18, godz. 20:00
Napisano 2005-11-18, godz. 22:58
Napisano 2005-11-19, godz. 10:00
Napisano 2005-11-19, godz. 10:23
Napisano 2005-11-19, godz. 12:11
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2005-11-20, godz. 19:18
Pawel r chodzi mi niemalże o jakikolwiek Koniec Świata, oprócz tego jaki przewidują naukowcy. No wiesz słońce za 5 miliardów lat zgaśnie, itp.Ja bym chętnie zagłososwał, ale temat tej ankiety jest niejednoznaczny tzn jako katolik wierzę w koniec świata jako że taka jest nauka w naszej wielkiej wspólnocie braci i sióstr, ale nie wiemy kiedy on nastąpi hehe więc proszę o sprecyzowanie przynajmniej pytania jeśli nie odpowiedzi !!!
Napisano 2005-11-20, godz. 21:03
Napisano 2005-11-20, godz. 22:00
Napisano 2005-11-21, godz. 08:13
Racja. Ale to dopiero moja pierwsza ankieta. Muszę nabrać doświadczenia.Terebint- trzeba było od razu mówić, że nie myślisz tylko o tym biblijnym. Zagłosowałabym inaczej
Bo w zasadzie jasnym jest, że jak jakiś szalenieć sie dorwie do broni nuklearnej (np. Bush
), moze rozwalić półó świata za jednym zamachem... I taki koniec świata przewiduję (a nie czyjekolwiek przybycia
)
Napisano 2005-11-21, godz. 19:38
Napisano 2005-11-23, godz. 09:00
Napisano 2006-01-16, godz. 19:05
Zagłada w 2012 roku!
Informacje o zbliżającym się wydarzeniu, które zmieni losy Ziemi, powtarzają się w dziesiątkach przepowiedni i proroctw. Wydarzenie takie zapowiadał Nostradamus, według którego po tym nastąpi nowy okres w dziejach ludzkości. Wielu interpretatorów jego centurii uważa, że wielki jasnowidz przewidywał zmianę biegunów ziemskich, co ma spowodować katastrofalne wręcz skutki. Słynny amerykański śpiący prorok Edgar Cayce w swoich readingach mówił wprost, że przebiegunowanie Ziemi będzie związane z ponownym pojawieniem się Atlantydy, która ma wynurzyć się z oceanu. Mówił on wyraźnie, że czasy tych wydarzeń są bardzo bliskie, a wszystko wydarzy się na przełomie nowego tysiąclecia. I wreszcie musimy wspomnieć o proroctwie Majów, które także przewiduje wydarzenie, które "zmieni oblicze świata". "W przepowiednie nie trzeba wierzyć, ale znać powinni je wszyscy" - mawiał najsłynniejszy polski astrolog Leszek Szuman i dlatego zdecydowaliśmy się zaprezentować na łamach Nautilusa bulwersujące opracowanie, które jest dziełem dwóch amerykańskich autorów Patrick`a Geryl`a i Gino Ratinckx`a. Od wielu lat są oni badaczami zagadek przeszłości, którzy od pewnego czasu poświęcili się analizie proroctw Majów i Egipcjan. Złamali oni starożytne szyfry gwiezdne sprzed 10000 lat, jak choćby tajemniczy znak z Dendery. Ma tam być zawarte ostrzeżenie o zjawisku związanym ze Słońcem, które było znane starożytnym ludom, a którego nie są świadomi współcześni naukowcy. Polegać ma ono na tym, że co 12 tysięcy lat nasza gwiazda przeżywa stan hiperaktywności, co w katastrofalny sposób wpływa na naszą planetę. Słońce zaczyna bowiem emitować tak potężne promieniowanie elektromagnetyczne, że jądro Ziemi zaczyna pełnić funkcję cewki elektromagnetycznej, w efekcie czego dochodzi do zmiany ziemskich biegunów. Zapiski pozostawione przez Majów czy Egipcjan pozwoliły precyzyjnie określić datę ostatniej hiperaktywności Słońca, a miało to miejsce w roku 9792 p.n.e. Niepokojące jest to, że data ta idealnie pokrywa się z ustaleniami geologów, którzy podejrzewają, że właśnie wtedy na Ziemi doszło do gigantycznego potopu. Majowie wiedzieli, że tego typu zjawisko jest czymś normalnym dla gwiazd wielkości naszego Słońca i w dziejach Ziemi powtarza się cyklicznie - właśnie co 11.5 tysiąca lat. Teoria Gery'la i Ratinckx`a jest tym bardziej zadziwiająca, że wyjaśnia zjawisko tzw. drugiego Słońca, które ma bezpośrednio pojawić się na niebie zwiastując zbliżającą się katastrofę (pisał o tym m.in. Nostradamus). Odczytanie przesłania Majów pozwoliło ustalić, że pierwszym efektem wzmożonej aktywności naszej gwiazdy będzie zmiana Wenus, która na naszym niebie zamieni się w płonącą pochodnię. W swojej książce "Proroctwo Oriona na rok 2012" autorzy podają dokładną datę czegoś, co ma zmienić na zawsze naszą planetę i zapoczątkować nową erę w dziejach ludzkości. 21 grudnia 2012 roku ma dojść do niespotykanego ustawienia planet, które zawsze związane jest z morderczą fazą aktywności Słońca. Wtedy to dojdzie do przebiegunowania Ziemi, a wszystko ma rozegrać się w czasie kilkunastu godzin. Sprawa wydała nam się na tyle interesująca, że przedstawiamy ją na łamach serwisu Nautilusa. Z autorami tej książki zamierzamy nawiązać ścisłą współpracę i spróbujemy zaprosić ich do Polski. Powołaliśmy zespół, który spróbuje zweryfikować, czy wyliczenia Amerykanów są prawidłowe (swoje tezy oparli oni bowiem na skomplikowanych analizach matematycznych).
~Młoda, 15.01.2006 15:52
Napisano 2006-01-16, godz. 19:34
i jeszcze mnie możecie doliczyć do tych ex-śj wierzących w KŚ ,Jak na razie zaskakuje mnie duża liczba katolików, którzy wierzą w KŚ - 8:0.
![]()
Z byłych śJ, w KŚ wierzę jeszcze tylko ja i Sebastian. Choć w tej chwili zupełnie nie wiem jaki będzie miał on przebieg. Lecz nie martwię się nim tak bardzo jak kiedyś.![]()
pzdr.
Napisano 2006-01-17, godz. 06:27
no i spaprałem Ci ankietę
sorry
bo jestem ex-ŚJ a głosowałem jako katolik
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych