Czy wierzysz w KONIEC ŚWIATA?
Napisano 2006-01-20, godz. 09:21
Podsumowanie:
Nie ma takiego czegoś jak koniec świata, istnieje tylko szansa wyginięcia Homo Sapiens!
through death's veil 'til we have heaven in sight
Napisano 2006-01-20, godz. 12:12

pozdr
Napisano 2006-01-20, godz. 13:17
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-01-20, godz. 14:02
Bóg Jehowa przedstawiany w strażnicy przypomina tępego policjanta eksmitującego rodzinę z dziećmi na ulicę w dwudziestostopniowy mróz. Przypomina "stróża prawa" który w odpowiedzi na protesty odpowiada "panie, nie gadaj mi pan nic na temat prawa, bo to dla mnie puste słowa. Ja tylko zgodnie z prawem wykonuję rozkazy".
Jak mawiają Rosjanie: "i śmieszno i straszno"
Napisano 2006-01-26, godz. 15:54

ps i wierze rowniez w to ze Babylon wielki to Kosciol katolicki, bo w to juz nie tylko SJ wierza ale co ktoras religia.
zakazywał św. Epifaniusz, doktor Kościoła.
Napisano 2006-01-26, godz. 16:00
i jeszcze mnie możecie doliczyć do tych ex-śj wierzących w KŚ ,
głosowałam już dawno w tej ankiecie , ale nie dokładnie się wczytałam we wszystko i zaznaczyłam opcję: jestem innego wyznania i wierzę w KŚ.
pozdr
no i spaprałem Ci ankietę sad.gif sorry sad.gif bo jestem ex-ŚJ a głosowałem jako katolik
Podobnie, zagłosowałam, zanim przeczytałam twój post, sorry wink.gif
A więc wychodzi na to, że wierzący exśJ dalej wierzą w koniec.

pzdr.

"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2006-01-26, godz. 16:34
ale ja w ten koniec wierzyłam zanim zostałam SJ. Teraz powróciłam do tego, czego mnie uczono w dzieciństwie: sąd ostateczny, zmartwychwstanie prawych i nieprawych itp.i jeszcze mnie możecie doliczyć do tych ex-śj wierzących w KŚ ,
głosowałam już dawno w tej ankiecie , ale nie dokładnie się wczytałam we wszystko i zaznaczyłam opcję: jestem innego wyznania i wierzę w KŚ.
pozdrno i spaprałem Ci ankietę sad.gif sorry sad.gif bo jestem ex-ŚJ a głosowałem jako katolik
Podobnie, zagłosowałam, zanim przeczytałam twój post, sorry wink.gif
A więc wychodzi na to, że wierzący exśJ dalej wierzą w koniec.![]()
pzdr.
Czasami tak sobie spekulowałam, czy ten KŚ nie będzie właśnie wtedy, kiedy Słońce się wypali

Poza tym nie oczekiwałam go za mojego życia i nie napełniał mnie strachem (no bo co takiego zrobiłam, że miałabym być potępiona na wieki), w przeciwieństwie do armagedonu ...
Napisano 2006-01-26, godz. 16:59
To podobnie jak ja.ale ja w ten koniec wierzyłam zanim zostałam SJ. Teraz powróciłam do tego, czego mnie uczono w dzieciństwie: sąd ostateczny, zmartwychwstanie prawych i nieprawych itp.
Stwierdziłem, że wierzący śJ jednak dalej wierzą w koniec świata, po waszych postach wyjaśniających Wasze głosowanie, ponieważ z początku było 3 lub 4 do zera dla niewierzących w koniec świata.

pzdr.

Napisano 2006-01-27, godz. 17:31
Napisano 2006-01-28, godz. 11:31
Zgina wszyscy niezaleznie od religii,przezyje tylko garsta ta ktora wybierze Jah i centum wielbienia boga napewno nie bedzie w katolandzie jak to mialem okazje czytac na necie wizje pio i innych,
zakazywał św. Epifaniusz, doktor Kościoła.
Napisano 2006-01-28, godz. 12:41

Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-01-28, godz. 13:07
Ja najwidoczniej jeszcze w organizacji lubiłem stawiać swoje życie "na szali" ponieważ rzadko chodziłem na kongresy. A już mnie w szczególności denerwowały te gadki o tym jak wielce prawdopodobne jest, że Jehowa urządzi koniec świata w momencie, gdy wszyscy będą na kongresach. Pamiętam, że na ten temat w moim zborze toczyły się zażarte dysputy:pamietam inna legende z lat mej mlodosci, jak mi starszy tlumaczyl jak to moze byc gdy przyjdzie armagedon, a moze bracia wowczas beda na kongresach zebrani na calym swiecie w grupach wtedy Jehowa zniszczy wszystkich procz nich.

Czasami się zastanawiałem nad taką możliwością: "A gdyby ktoś w tym czasie przebywał w szpitalu, to co z nim wtedy"? No jak to, co wtedy? Po prostu tak zwany PECH, co nie?

Dodam jeszcze, że zastanowiało mnie, czy jest możliwość przeprowadzenia kongresów na całym świecie dokładnie tego samego dnia o tej samej godzinie. Bo jak w Polsce zrobi się kongres w dzień, to w Australii to chyba raczej jest noc, no tak czy nie?

pzdr.

Napisano 2006-01-28, godz. 15:25
"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2006-01-28, godz. 16:54
Napisano 2006-01-29, godz. 07:52
Napisano 2006-01-29, godz. 09:56
pzdr.

Napisano 2006-01-29, godz. 09:59
A tak w ogóle, to śmieszą mnie takie prymitywne wyobrażenia o (nie)miłosiernym Bogu...
Jezus mówi, że dwoje będzie na polu czy nawet w jednym łóżku, a jedno będzie zabrane, a drugie nie. Stwórca ma potrzebną do tego moc, aby sobie poradzić ze sprawiedliwym wykonaniem wyroków lub miłosiernym wykonaniem swojej woli. Wszelkie "doradzanie" Panu Bogu, aby robił Armagedon w dzień Pamiątki, bo wtedy będzie mu wygodniej, jest po prostu śmieszne...
do Terebinta: Proszę, napisz coś więcej o tym pochwyceniu....
Czy pochwycenie dotyczy tylko ADS? Czy aniołowie będą sprawdzać deklaracje majątkowe, aby ustalić czy ADS uczciwie zapłacił cały należny haracz (dziesięcinę) dla swojego zboru? Czy możliwe jest pochwycenie katolika lub żyda? I czy dot. to tylko tych katolików, którzy się lenią w sobotę, czy po prostu każdego, kto kieruje się w życiu miłością?
Napisano 2006-01-29, godz. 10:45
Napisano 2006-01-29, godz. 19:21
"Żyć wiecznie" str. 190 - obrazek sali królestwaWłaśnie przypomniała mi się stara śpiewka zebraniowa typu: nie opuszczajmy zebrań, bo kto wie, czy akurat jak opuścimy zebranie nie nastanie armagedon??
str. 192 - obrazek arki Noego
Oba obrazki są w tym samym miejscu, na górze strony. Wystarczy przewrócić stronę, aby arka "zmieniła się" w salę
- sala król. zbudowana jest z drewna, tak samo jak arka
- dach sali ma ten sam kształt co arka
- do sali wiekszość świadkow wchodzi parami
- do arki Noe z rodziną wchodzą parami
http://users.skynet....bliminal3b.html

Napisano 2006-03-27, godz. 11:21
Zatraca się wtedy czujność uczciwych ludzi. Ileż razy może wierzyć ostrzeżeniom, uciekać z miejsca zagłady i wystawiać się na pośmiewisko? Jeszcze niejedna data będzie przepowiedziana przez kogoś, choć niekoniecznie przez śJ (myślę, że zaprzestaną bo za bardzo się przejechali na tym).
Dlatego też jak przyjdzie naprawdę taki moment wielu ludzi może go faktycznie niezauważyć lub przeoczyć. Właśnie dlatego uważam, że to pokerowa zagrywka szatana.
pzdr.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych