Wykluczeni?
Napisano 2006-01-13, godz. 10:59
"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2006-01-13, godz. 12:35
Napisano 2006-01-13, godz. 12:38
spowija nutami policzki
jak wąż - Szatan to gra
na fortepianie życia...
wije sie łzami po twarzy
odwodząc serce od szczęścia
szyderczo - w Twych oczach
w grzech mnie otulił...
Napisano 2006-01-13, godz. 13:10

Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-01-13, godz. 14:08
agresywny nie jestem

Napisano 2006-01-13, godz. 14:10

Napisano 2006-01-13, godz. 15:20
powiadasz ze masz kontakt ze zborem nie bedac SJ,interesujace, a siostry chetnie na kolacje daja sie namowic
zakazywał św. Epifaniusz, doktor Kościoła.
Napisano 2006-01-13, godz. 15:32

Napisano 2006-01-13, godz. 15:40
zakazywał św. Epifaniusz, doktor Kościoła.
Napisano 2006-01-13, godz. 17:19
gdyż oboje reprezentujemy tzw. "ciemnogród" i mamy podobne spojrzenie na życie.
jest dla mnie oczywiste, że to, co jest oczywiste dla jednych, nie musi być oczywiste dla drugich.
Napisano 2006-01-13, godz. 18:13

Bracie J. Ciekawe jak długo dasz rade to ciagnąc

Dawidqwerty? Musiałes wchłonąc mój nick????? Oswiadczam, z Go nie znam i nie mam z nim nic wspólnego!
Napisano 2006-01-13, godz. 20:27

Demi, co Ty o tych śledziach?

Dobra, kończę, bo zaraz Dżejbi nakrzyczy, że czata sobie robimy

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-01-13, godz. 20:34
Ja ponawiam pytanie do SFETERKA, ponieważ nie rozumiem tego co napisał.P.s2. Nie czytam waszych wypowiedzi w innych dzilach (moze jeden post, który pomogl mi spostrzec jakie jest to forum). Zastanawiam się czy nie boicie się Boga? Zdajecie sobie sprawe, ze przez to co piszecie będziemie mieli cięższy osąd?
DLACZEGO?
pzdr.

"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2006-01-13, godz. 21:01
Napisano 2006-01-13, godz. 23:33
Fakt, sama do b. jaracza zwaracałam się z prośbą, czemu już nie piszeQwerty, a co konkretnie masz na myśli? Młodzian jestem, to jeszcze trochę dam radę
Kiedyś przestałem pisać przez kilka tygodni, ale fanki skrzynkę mi zapchały z prośbami, więc, jak widzisz, nie mam wyboru
![]()
![]()
![]()
Demi, co Ty o tych śledziach?Dobry rolmopsik nie jest zły, zwłaszcza że lubi pływać.

A ze śledzi lubię tylko to, w czym ten śledź lubi pływać
Pozdr

Napisano 2006-01-13, godz. 23:38
to taki Armagedon w wersji demo :-)
jest dla mnie oczywiste, że to, co jest oczywiste dla jednych, nie musi być oczywiste dla drugich.
Napisano 2006-01-14, godz. 00:29
Dopiero teraz niedawno spotkałem kolegę, który odszedł rok później po mnie i już spotkaliśmy się na paru dyskusjach.
pzdr.

"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2006-01-14, godz. 06:58
…o i tu jest pies pogrzebany ;-) to co wiem w moim szanownym mieście, tendencja odpływu i przypływu dusz jest taka jak wszędzie! Każdy idzie w swoją drogę, większość olewa system na całego! Kiedyś jedna z parafii Kościoła Powszechnego próbowała zagospodarować tych ludzi – ale obecnie już chyba zaniechano tych spotkań. Myślę, że większość odchodzących znajduje sobie nowych przyjaciół nowych znajomych.Czy osoby wykluczone (lub odłączające się) odświeżają znajomości z tymi, którzy opuścili zbór wcześniej? Czy raczej każdy idzie własną drogą i do starych (tzn. zawartych jeszcze w Organizacji) przyjaźni już się nie powraca? Jak było z Wami?
Napisano 2006-01-14, godz. 10:05

Jeśli któryś z wykluczonych z mojego rejonu chciałby się kumplować — proszę bardzo. Jednak nie zależy mi na tworzeniu jakiej "loży masońskiej" wykluczonych

"Rejs"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych