Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wykluczeni?

• Please log in to reply
119 replies to this topic

Ankieta: Jak odeszliscie?

Jak odeszliscie?

Nie możesz zobaczyć wyników tej ankiety dopóki nie oddasz głosu. Proszę zaloguj się i oddaj głos by zobaczyć wyniki.
Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 sebol

sebol

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3836 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 10:59

ups... ponoć człowiek wykształcony ;-) a słownictwo i epitety drobnego żulika;-) ehh wychodzi to sekciarskie wychowanie ;-)
"Nie umiem wyobrazić sobie Boga nagradzającego i karzącego tych, których stworzył, a którego cele są wzorowane na naszych własnych - krótko mówiąc, Boga, który jest jedynie odbiciem ludzkich słabości." A.Einstein

"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins

#22 Filipowicz

Filipowicz

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 21 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 12:35

Panowie, po co tyle agresji?

#23 danielqwerty

danielqwerty

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 67 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 12:38

Nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe. Tak Wam Bóg nakazał sie miłować??
Strumień ostry jak nóż
spowija nutami policzki
jak wąż - Szatan to gra
na fortepianie życia...
wije sie łzami po twarzy
odwodząc serce od szczęścia
szyderczo - w Twych oczach
w grzech mnie otulił...

#24 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 13:10

Chłopaki, również apeluję o zakopanie ciężkiego sprzętu wojskowego, bo jeszcze chwila, a poleje się krew, natomiast - jak wszyscy wiemy - żadnej krwi :) Wiem, że temat dość delikatny i macie swoje zdanie, ale nie skaczmy sobie do oczu, bo to do niczego nie prowadzi.
"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

#25 Dementor

Dementor

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 473 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 14:08

nienawidzę śledzi... a zwlaszcza paprykarza szczecińskiego!!! i tyle w temacie!

agresywny nie jestem :D ale mam swoje zdanie, homor, dumę i ambicję i sebolowi obrażać siebie i swojej rodziny nigdy nie pozwolę - może mnie nawet za to JB zbanować.
destination: ..::SALSERO::..

#26 Filipowicz

Filipowicz

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 21 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 14:10

uwazaj bo Ciebie Jehowa za agresje zbanuje :)

#27 george27

george27

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 331 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 15:20

Dementor madrze pisze,
powiadasz ze masz kontakt ze zborem nie bedac SJ,interesujace, a siostry chetnie na kolacje daja sie namowic
Początkowo jej kult jako Królowej Niebios uznawany był za herezję. „Niech nikt ni czci Marii” –
zakazywał św. Epifaniusz, doktor Kościoła.

#28 Dementor

Dementor

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 473 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 15:32

widzisz ja za siostrzyczkami nie przepadam :D przygruchalem se "światuske" i jej zmieniać już nie zamierzam
destination: ..::SALSERO::..

#29 george27

george27

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 331 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 15:40

jesli Cie slucha to oki szczesciasz, ja dostrzeglem ze swiatuski dobrze tylko rozumia temat antykoncepcji
Początkowo jej kult jako Królowej Niebios uznawany był za herezję. „Niech nikt ni czci Marii” –
zakazywał św. Epifaniusz, doktor Kościoła.

#30 Sebastian Andryszczak 0501346907

Sebastian Andryszczak 0501346907

Domownik forum (501-1000)

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 589 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 17:19

george, ja też przygru***łem sobie "światuskę" i też panuje między nami zgoda...
gdyż oboje reprezentujemy tzw. "ciemnogród" i mamy podobne spojrzenie na życie.
Byłem świadkiem Jehowy, ale poznałem prawdę (katolicyzm). Służę Jehowie, w łączności z jedyną Organizacją Bożą, tzn. Kościołem Kat.,

jest dla mnie oczywiste, że to, co jest oczywiste dla jednych, nie musi być oczywiste dla drugich.

#31 qwerty

qwerty

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2138 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 18:13

no ciekawy temat , ale fakt za malo opcji :)

Bracie J. Ciekawe jak długo dasz rade to ciagnąc :)
Dawidqwerty? Musiałes wchłonąc mój nick????? Oswiadczam, z Go nie znam i nie mam z nim nic wspólnego!
nie potrafiłam uwierzyć.......

#32 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 20:27

Qwerty, a co konkretnie masz na myśli? Młodzian jestem, to jeszcze trochę dam radę ;) Kiedyś przestałem pisać przez kilka tygodni, ale fanki skrzynkę mi zapchały z prośbami, więc, jak widzisz, nie mam wyboru :D :D :D

Demi, co Ty o tych śledziach? :) Dobry rolmopsik nie jest zły, zwłaszcza że lubi pływać.

Dobra, kończę, bo zaraz Dżejbi nakrzyczy, że czata sobie robimy B) .
"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

#33 Terebint

Terebint

Taoista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4710 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 20:34

P.s2. Nie czytam waszych wypowiedzi w innych dzilach (moze jeden post, który pomogl mi spostrzec jakie jest to forum). Zastanawiam się czy nie boicie się Boga? Zdajecie sobie sprawe, ze przez to co piszecie będziemie mieli cięższy osąd?

Ja ponawiam pytanie do SFETERKA, ponieważ nie rozumiem tego co napisał.

DLACZEGO?

pzdr. :)

"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc

#34 sebol

sebol

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3836 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 21:01

eee się czepiasz! gościu straszy, że jak będziesz dalej tu wypisywał źle o jehowitach to zginiesz ! ja się zaczynam już bać ;-), bo ten ich bóg to taki krwawy bożek ;-) a mówią żadnej krwi ;-)
"Nie umiem wyobrazić sobie Boga nagradzającego i karzącego tych, których stworzył, a którego cele są wzorowane na naszych własnych - krótko mówiąc, Boga, który jest jedynie odbiciem ludzkich słabości." A.Einstein

#35 ewa

ewa

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2111 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 23:33

Qwerty, a co konkretnie masz na myśli? Młodzian jestem, to jeszcze trochę dam radę ;)  Kiedyś przestałem pisać przez kilka tygodni, ale fanki skrzynkę mi zapchały z prośbami, więc, jak widzisz, nie mam wyboru :D  :D  :D

Demi, co Ty o tych śledziach? :)  Dobry rolmopsik nie jest zły, zwłaszcza że lubi pływać.

Fakt, sama do b. jaracza zwaracałam się z prośbą, czemu już nie pisze :)

A ze śledzi lubię tylko to, w czym ten śledź lubi pływać

Pozdr :)

#36 Sebastian Andryszczak 0501346907

Sebastian Andryszczak 0501346907

Domownik forum (501-1000)

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 589 Postów

Napisano 2006-01-13, godz. 23:38

ty się sebol nie śmiej, ostatnio Jehowa dał nam ostrzeżenie i zbanował forum na trzy dni... :-)

to taki Armagedon w wersji demo :-)
Byłem świadkiem Jehowy, ale poznałem prawdę (katolicyzm). Służę Jehowie, w łączności z jedyną Organizacją Bożą, tzn. Kościołem Kat.,

jest dla mnie oczywiste, że to, co jest oczywiste dla jednych, nie musi być oczywiste dla drugich.

#37 jb

jb

^o^

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 4057 Postów

Napisano 2006-01-14, godz. 00:16

Czy osoby wykluczone (lub odłączające się) odświeżają znajomości z tymi, którzy opuścili zbór wcześniej? Czy raczej każdy idzie własną drogą i do starych (tzn. zawartych jeszcze w Organizacji) przyjaźni już się nie powraca? Jak było z Wami?
.jb

#38 Terebint

Terebint

Taoista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4710 Postów

Napisano 2006-01-14, godz. 00:29

Z moich znajomych nikt wcześniej przede mną nie odszedł od organizacji. To znaczy kiedyś ktoś odszedł, ale po pół roku wrócił. Więc chcąc nie chcąc byłem skazany na kroczenie własną drogą.
Dopiero teraz niedawno spotkałem kolegę, który odszedł rok później po mnie i już spotkaliśmy się na paru dyskusjach.

pzdr. :)

"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc

#39 sebol

sebol

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3836 Postów

Napisano 2006-01-14, godz. 06:58

Czy osoby wykluczone (lub odłączające się) odświeżają znajomości z tymi, którzy opuścili zbór wcześniej? Czy raczej każdy idzie własną drogą i do starych (tzn. zawartych jeszcze w Organizacji) przyjaźni już się nie powraca? Jak było z Wami?

…o i tu jest pies pogrzebany ;-) to co wiem w moim szanownym mieście, tendencja odpływu i przypływu dusz jest taka jak wszędzie! Każdy idzie w swoją drogę, większość olewa system na całego! Kiedyś jedna z parafii Kościoła Powszechnego próbowała zagospodarować tych ludzi – ale obecnie już chyba zaniechano tych spotkań. Myślę, że większość odchodzących znajduje sobie nowych przyjaciół nowych znajomych.

#40 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-01-14, godz. 10:05

Z wykluczonymi nie utrzymywałem kontaktu po odejściu, bo... jakoś nie miałem kumpli w ich towarzystwie B) . Co innego z aktualnymi świadkami — jeśli ktoś z nich był moim dobrym kolegą, to już tak zostało. A jeśli inny ponad koleżeństwo przedkładał posłuszeństwo Brooklyńskiej Radzie Żydów, cóż...
Jeśli któryś z wykluczonych z mojego rejonu chciałby się kumplować — proszę bardzo. Jednak nie zależy mi na tworzeniu jakiej "loży masońskiej" wykluczonych :P

"Rejs"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych