Może dlatego ,że tylko Bogu należy się cześć no i pozatym jest On bardziej bliski naszemu sercu. Pimo Świete mówi do kogo mamy sie modlić miedzy innymi w 1 Jana 5:12-14. Ja modlę sie do Jezusa bo jest mi bliższy. Pukał do moich drzwi a ja mu otworzyłam (Obj3:20). Usłyszałam niedawno ,że podobno kazdy odstępca twierdzi ze kocha Boga

..
Gdy odeszłam z Organizacj to miałam przekonanie ze opuściłam Boga ...masakra-- przezywałam wtedy katusze. Dopiero od niedawana sie wyciszyłam-tak sądze. Ale wiem ,że Świadek Jehowy jeszcze czasami bedzie sie we mnie odzywał- wkurzające to jest.
Najgorsze jest to ze zosatałam sama--bez wspólnoty..bez braci..
I jak tu pobudzac sie do miłosci i do szlachetnych uczynków? wedle słów z Hebrajczyków10:24-25 ?
Można to przyrównać do płonącego ogniska--kilka razem płonących żagwi(zbór lub jak kto woli wspólnota) tworzy duże jasne płonące ognisko..ale jedna żagiew wyjęta z ogniska i pozostawiona sama sobie ( odszczepieńcy- czyli ja) ..szybko gasnie.
Nie chce zgasnąć i umrzec duchowo dlatego zaczynam szukac ludzi ,którzy pomogą mi rozniecic na nowo płomnień wiary. Zaczynam sie skłaniać ku wspólnotom protestanckim.