Sebastian Andryszczak, on 2006-02-05 22:44, said:
Witamy, Stefanie, w naszym odstępczym gronie, witamy serdecznie...
Czy już zostałeś, Stefanie, z powrotem przyjęty do społeczności ŚJ? Jak samopoczucie?
Dzieki za powitania , faktycznie nie zamlerzam spedzac tu wiele czasu , aczkolwiek lubie od czasu do czasu powiedziec to co mysle , w zyciu nie szukam przyjaciol , a jesli sie znajda to nie trzymam ich na sile bo to nic nie da .
Jak zapewnie pamietasz bo o tym pisalem , wyznaje zasade ( nie wszyscy sie z nia zgadzaja ) iz nie zawsze milczenie jest zlotem .
Nauczanie apostolow w zborach nie polegalo na opowiesciach o zle i odstepcach , ale zdarzalo sie ze te przypadki byly cytowane .
Nie potepiam nikogo , nie skazuje nikogo na cokolwiek bo nie ja jestem sedzia .
W tej powodzi slow o brzydkich , zlych , podstepnych i zdradliwych Swiadkach Jehowy lejacych sie z waszych ust znajduje sie cos co i mnie sie zdarzalo chciec robic ..... tzn kupic ACE i sie wybielic , a ze ACE smierdzi chlorem i nie chcialem smierdziec , wiec szukalem sadzy aby nia posypac reszte ....... ale przychodzilo mi na mysl ze nie moge sie znizyc do tak glupiego wybiegu ..
Ktos tam pisze ze sroce spod ogona nie wypadliscie ...... ze byliscie w prawdzie iles tam lat albo nawet dziesiatek lat ......
A ja wam zadam pytanie
Komu sluzyliscie wtedy ? organizacji ? braciom ? czy Jehowie Bogu ?
Jesli organizacja SJ jest be a wy jestescie cacy to dawajcie mi tu prawde na stol .....................
Pokazcie prawdziwa droge .
Nauczcie mnie prawdziwego wielbienia
Nauczcie mnie modlic sie do Maryi ...albo do UFO ........
Ale nie uczcie mnie mowiac " ONI ROBIA ZLE "
Nauczcie mnie prawdy pokazujac co wy robicie dla Jehowy
Kiedy czytam bzdury z naglowka Sebastiana to mi sie smiac chce na mysl co by sie stalo w kosciele Sebastianowym gdyby zaczal sie modlic i wymawiac slowo Jehowa .................
Sa wsrod was byli starsi ..... sludzy ....... pionierzy ...............
Czy przestaliscie wierzyc w Boga , czy tez tylko w to ze WTS jest cacy ??
Jesli przestaliscie wierzyc tylko to drugie to jaka jest wiara w Boga ??
Ni mowcie mi "ja przeciez wierze" bo demony mowia to samo ..............
PS Jestem juz przyjety i czuje sie coraz lepiej , choc w dalszym ciagu jestem duchowym rekonwalescentem ...............................
Mam nadzieje ze moj glos na tym forum sprawi ze moze choc jednemu ziarnu zostanie oszczedzony ponizszy los :
Lk 5:5 Siewca wyszedł siać ziarno. A gdy siał, jedno padło na drogę i zostało podeptane, a ptaki powietrzne wydziobały je.