Mój bracie Kloo (jeszcze) a może Ty sam się wypowiesz bo narazie to same ,,proroctwa" o Tobie krążą...

Napisano 2006-04-01, godz. 14:18
Napisano 2006-04-01, godz. 14:27
Napisano 2006-04-01, godz. 14:33
Napisano 2006-04-01, godz. 14:34
Jeżeli chodzi o tekst HC:Acha, saraj i Terebint czy uważacie, że jeśli się komuś powie, że błądzi to jest oznaką pychy? A co robicie na tym forum jak nie wytykacie świadkom, że ,,błądzą"..... to i tak łagodne określenia bo zdarzają się o wiele gorsze. Wasze oburzenie na wypowiedż home najlepiej świadczy o tym jaką miarą mierzy się tu świadka a jaką nie-świadka
Ja tu nie widzę sugestii, aby HC sugerował, że Kloo błądzi. Po prostu w tym poście HC zwraca się do starszego mężczyzny jak do g...iarza sugerując mu "prosto" w twarz, że jest "głupi". Ja to tak odbieram, a i inni pewnie odebrali to tak samo. Zupełnie inaczej by brzmiał tekst: "Uważam Kloo, że błądzisz". I jak dla mnie było by wszystko w porządku.Wiek dojrzaly nie zawsze oznacza madrosc
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2006-04-01, godz. 14:37
Napisano 2006-04-01, godz. 14:51
Napisano 2006-04-01, godz. 15:01
Lotko, przede wszystkim zaznaczyłem cały akapit z wypowiedzi HC.To powyżej to to co zaznaczyłeś terebint w wypowiedzi homme. Chyba nie bez powodu zaznaczyleś, że wkurzył Cię tekst min. że ,,nawet po 1000 latach znajdą się liczni którzy zbłądzą.."
czy nie o to Ci też chodziło? To raz a pozatym, stwierdzenie, że starość niekoniecznie oznacza mądrość nie jest niczym nowym. Przypomnij sobie jak było z Hiobem i jego trzema pocieszycielami. Kto okazał się mądrzejszy? A to co Ty ,,wyczytałeś" między wierszami to szczyt naditerpretacjii!!
pozdro
Napisano 2006-04-01, godz. 15:03
Napisano 2006-04-01, godz. 15:14
Napisano 2006-04-01, godz. 15:27
czy uważacie, że jeśli się komuś powie, że błądzi to jest oznaką pychy? A co robicie na tym forum jak nie wytykacie świadkom, że ,,błądzą"..... to i tak łagodne określenia bo zdarzają się o wiele gorsze.
No właśnie, tutaj jest problem...Bo my mamy racje......
Napisano 2006-04-01, godz. 15:33
a skąd wiesz, że jest buntownikiem ! a może otwarły mu się oczy!? nie wiem jakie funkcje Kloo pełnił w okresie swojej bytności w zborze! ale , ja np. byłem tylko sługą pomocniczym i wierz mi widziałem i slyszałem różności !wówczas mi sie otworzyły oczy, że ta organizacja nie jest tą cukierkową organizacją jaka przedstawia sie na ilustracjach !Nikt nie sugerował, że Kloo pod koniec tysiąclecia stanie się buntownikiem, poprostu ,,każdy kto stoi niech patrzy, żeby nie upadł" i na każdego z nas przyjdzie jeszcze wypróbowanie.
Napisano 2006-04-01, godz. 15:36
Napisano 2006-04-01, godz. 15:39
Cieszę się Lotko, że się nic nie zmieniło.Drogi Marteo, w żadnym wypadku nie widzę w tobie zła!!
Przykro mi jeśli tak to odebrałeś. Nikomu nie wolno wciskać czegoś czego nie powiedzial i pomyślałam, że zareagowałeś za ostro na wypowiedź homme o Kloo (którego nawiasem mówiąc też cenię choć nie ze wszystkim się zgadzam). Ale dlaczego nikt nie ma takiego szacunku do sędziwych, wieloletnich świadków Jehowy? Chodzi o to, że sam wiek nie jest wyznacznikiem mądrości(a przynajmniej nie zawsze). Wiesz, Marteo jak Cię lubię i nie myśl, że się coś zmieniło
![]()
(co nie znaczy, że czasem też wkurza mnie to co piszesz....)
Napisano 2006-04-01, godz. 15:40
Napisano 2006-04-01, godz. 16:24
Napisano 2006-04-01, godz. 18:17
Napisano 2006-04-01, godz. 18:28
Dziękuję. Również Lotko Tobie tego życzę.No cóż ...wszystkim wam życzę abyśmy się znaleźli w snopkach przenicy !
Napisano 2006-04-01, godz. 18:39
Napisano 2006-04-01, godz. 18:45
mylisz sie :-(osądzenia Kloo dokonał HC, on też postawił go w jednym szeregu z buntownikami po tysiącleciu... i on też wygłaszał takie opinie o Kloo, nie zważając na jego szacowny wiek i na widoczną szczerość i dociekliwość.
Napisano 2006-04-01, godz. 18:47
nie w czlowieku miej ..............................nie zważając na jego szacowny wiek i na widoczną szczerość i dociekliwość.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych