Książka "Objawienie" będzie znów studiowana
Napisano 2006-08-17, godz. 12:36
Ubezpieczenia, zdrowa żywność, ubrania, usługi około-matrymonialne (organizacja wesel itp.), możnaby też pomyśleć o odpowiednio spreparowanej anty-reklamie (np. "zwalczającej" to, co nie podoba się Jehowie, z podaniem przykładów które zachęcają do kupna i wersetów zniechęcających).
Jednak większość reklam byłaby bardziej skuteczna w NSK niż w Strażnicy czy Przebudźcie się...
Napisano 2006-08-17, godz. 15:02
Napisano 2006-08-20, godz. 12:43
Napisano 2006-09-22, godz. 05:31
"Szczęśliwy ten, kto czyta na głos, oraz ci, którzy słuchają słów tego proroctwa i zachowują, co w nim napisano; bo wy- znaczony czas jest bliski" (Obj. 1:3). Słowa te podkreślają wartość Księgi Objawienia. Jest ona dla nas tym cenniejsza, że żyjemy w okresie spełniania się wielu zawartych w niej proroctw. Dlatego w tygodniu od 8 stycznia 2007 roku w ramach zborowego studium książki zaczniemy analizować podręcznik Wspaniały finał Objawienia bliski! (...)
Od rozpoczęcia "dnia Pańskiego" w roku 1914 minęły 92 lata (Obj. 1:10). Wstrząsające zapowiedzi z Księgi Objawienia spełnią się już niedługo. studium książki Finał Objawienia niewątpliwie orzeźwi twój umysł i serce, a także wzmocni wiarę w to, że "wojna wielkiego dnia Boga Wszechmocnego" i nowy świat są już bardzo blisko (Obj. 16:14; 21:4, 5). (NSK listopad 2006 str. 1)
Dla chętnych jest cały plan studium w NSK listopad 2006 str. 7 . Plan zajęć od 08.01.07 do 28.07.08.
Napisano 2006-09-22, godz. 17:49

Coś CK WTS - znowu, kiedy spada iliość ŚJ, by "zagonić owieczki" wytacza "ciężkie działa"

Napisano 2006-09-22, godz. 17:55
Ja znam taką wypowiedż, "co trzy lata , koniec świata".
![]()
![]()
Coś CK WTS - znowu, kiedy spada iliość ŚJ, by "zagonić owieczki" wytacza "ciężkie działa"
nie co trzy lata, ale co NSK
To najlepszy sposób aby zagonić owieczki do pracy - czas się zbliża, już niedługo, już u dzrzwi... więc więcej głoście, więcej rozprowadzajcie i pamiętajcie o dobrowolnych datkach (to ostatnie to już nie tak często, bo jeszcze ktoś by się połapał o co chodzi WTS-owi)
Napisano 2006-09-22, godz. 17:58
Napisano 2006-09-22, godz. 18:32
Co to jest NSK ?.
"Nasza Służba Królestwa", czyli wewnętrzny miesięcznik instruktażowo-propagandowy przeznaczony wyłącznie dla głosicieli (nie jest rozpowszechniany).
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-11-13, godz. 23:54

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2006-12-06, godz. 11:34
Napisano 2006-12-06, godz. 12:01
-> Poprawki do ks. ObjawienieWitajcie wszyscy na chwilę! czy ktoś ma poprawki do Książki "Wspaniały finał"? Byłabym wdzięczna za udostepnienie
Użytkownik brooklyn_hunter edytował ten post 2006-12-06, godz. 12:02
---------------------------------------------------------------------------------
"Wśród SJ, wszyscy mówią o "prawdzie", ale nikt jej nie może (do końca) powiedzieć..."
"Żeby do zródła dotrzeć, trzeba pod prąd popłynać."
"Kto choć raz zajrzał za kulisy, ten już dłużej nie zadowoli się fasadą."
"Z kłamstw, w które uwierzymy, stają się prawdy, z którymi żyjemy."
"Nikt nie jest tak ślepy jak ten, który nie chce widzieć."
"W każdej religii są owce i pasterze, ale tylko owce są dojone, strzyżone i zarzynane, pasterze nie..."
Napisano 2006-12-09, godz. 15:57
no wiec ja wczoraj na zebraniu policzylem
zmien we wkladce jest 61
Zmiany w ktorych odniesiono sie tylko do nowych publikacjijak np. zmiana nr. 7
rozdzial 10 s.50 ak.11 zmienic przypis: zobacz na przyklad artykol *wierne chrzescijanki- cenny skarb od Boga* w straznicy z 1.XI 2003 roku
takich zmian naliczylem 8 sztuk
dalej:
zmiany uaktualniajace dane statystyczne, daty, odkrycia naukowe, postepy dziela itp
zmiana 12-ta Rozdzial 13 s.71 ak 14 wiersz 4 zmienic *w roku 1992 ponad 27 mln* na : w roku 2006 ponad 59 mln takich zmian naliczylem kolejnych 8-9 ( bo jenda moim zdaniem dotyczy i jednego i drugiego)
dalej pozostajanam zmiany zwiazane z naukami
61 -16=45 jesli mnie umysl nie zawodzi
i te pozostale zmiany to nie jest 45 zian w naukach SJ !!! to sa miejsca w ksiazce , jak widac jest ich wiele, w ktorych nalezy naniesc zmiany do kilku nauk..... powtazam kilku. a i tak chodzi zaledwie o drobne szczegoly , zmiane nazewnictwa (kozly) ... i inne wynikajace z postepu czasu,
doprawdy czy sadzicie ze tylko wyjestescie tacy madrzy a w WTS siedza sami debile i jak to ktos okreslil *strzelaja sobie samoguje???**
Napisano 2006-12-09, godz. 16:49
Absolutnie nikt chyba nie bierze pod uwagę ewentualności, że np. zmiany wprowadzone w książce Objawienie odbywają się na podobnej zasadzie jak np. uaktualanianie podręczników szkolnych

Napisano 2006-12-09, godz. 16:51
jakie to szczescie ze nasze dzieci nie ucza sie nadal o ZSrr-erze (geografie polityczna mam na mysli, nie historie)tak niestety jest, że znajdziesz na tym forum kilku osobników, którzy mają wręcz obsesję na wyszukiwaniu "świateł" ( to takie żargonowe określenie na zmiany jakie pojawiają się w organizacji).
Absolutnie nikt chyba nie bierze pod uwagę ewentualności, że np. zmiany wprowadzone w książce Objawienie odbywają się na podobnej zasadzie jak np. uaktualanianie podręczników szkolnych
Napisano 2006-12-09, godz. 17:04
Czy mogę prosić o skomentowanie zmian przytoczonych przez Iszbina?
Interesuje mnie NIE to czy lubisz Iszbina, itd. ale to, co sądzisz o "zmienianiu historii", np. o kłamliwym komentowaniu słów Karola Wojtyły który rzekomo nic nie wspomniał o Jezusie, a potem okazało się że niewiele bo niewiele (w ocenie WTS) ale jednak COŚ wspomniał.
Napisano 2006-12-09, godz. 17:06
zeby to skomentowac musialbym miec rzetelny tekst tego przemowienia po polsku lub niemiecku..Dziękuję Hubercie za trud włożony w odnajdywanie poprawek i tematyki której dotyczą.
Czy mogę prosić o skomentowanie zmian przytoczonych przez Iszbina?
Interesuje mnie NIE to czy lubisz Iszbina, itd. ale to, co sądzisz o "zmienianiu historii", np. o kłamliwym komentowaniu słów Karola Wojtyły który rzekomo nic nie wspomniał o Jezusie, a potem okazało się że niewiele bo niewiele (w ocenie WTS) ale jednak COŚ wspomniał.
Napisano 2006-12-09, godz. 17:30
Czy jestes szarańczą z otchłani?
Wpadnij do mnie na Facebooku!
Napisano 2006-12-09, godz. 17:33
jasne i to jak przystojna!!!!Hubercie w takim razie moje ulubione pytanie:
Czy jestes szarańczą z otchłani?
hihiih a powaznie to musze siegnac do objawienia tego z biblii i potem dam ci powazna odpowiedz
Napisano 2006-12-09, godz. 17:36
jasne i to jak przystojna!!!!
hihiih a powaznie to musze siegnac do objawienia tego z biblii i potem dam ci powazna odpowiedz
Gorszysz mnie, bracie Hubercie

Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych