Skocz do zawartości

Zdjęcie

Książka "Objawienie" będzie znów studiowana

• Please log in to reply
161 replies to this topic

#61 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów
  • Gadu-Gadu:748371

Napisano 2006-08-17, godz. 12:36

jest wiele produktów, które dałyby się zareklamować.

Ubezpieczenia, zdrowa żywność, ubrania, usługi około-matrymonialne (organizacja wesel itp.), możnaby też pomyśleć o odpowiednio spreparowanej anty-reklamie (np. "zwalczającej" to, co nie podoba się Jehowie, z podaniem przykładów które zachęcają do kupna i wersetów zniechęcających).

Jednak większość reklam byłaby bardziej skuteczna w NSK niż w Strażnicy czy Przebudźcie się...

#62 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2006-08-17, godz. 15:02

Najbardziej podobała mi się reklama (artykuł o) piwa w Przebudźcie się. Było niezłe.
Czesiek

#63 gryf144

gryf144

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 58 Postów

Napisano 2006-08-20, godz. 12:43

quster-piszesz ...kto ma uszy niechaj słucha co duch mówi zborom... czy wiesz co znacza te słowa?

#64 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2006-09-22, godz. 05:31

Mała zachęta do studium książki:

"Szczęśliwy ten, kto czyta na głos, oraz ci, którzy słuchają słów tego proroctwa i zachowują, co w nim napisano; bo wy- znaczony czas jest bliski" (Obj. 1:3). Słowa te podkreślają wartość Księgi Objawienia. Jest ona dla nas tym cenniejsza, że żyjemy w okresie spełniania się wielu zawartych w niej proroctw. Dlatego w tygodniu od 8 stycznia 2007 roku w ramach zborowego studium książki zaczniemy analizować podręcznik Wspaniały finał Objawienia bliski! (...)
Od rozpoczęcia "dnia Pańskiego" w roku 1914 minęły 92 lata (Obj. 1:10). Wstrząsające zapowiedzi z Księgi Objawienia spełnią się już niedługo. studium książki Finał Objawienia niewątpliwie orzeźwi twój umysł i serce, a także wzmocni wiarę w to, że "wojna wielkiego dnia Boga Wszechmocnego" i nowy świat są już bardzo blisko (Obj. 16:14; 21:4, 5). (NSK listopad 2006 str. 1)

Dla chętnych jest cały plan studium w NSK listopad 2006 str. 7 . Plan zajęć od 08.01.07 do 28.07.08.
Czesiek

#65 wojtek37

wojtek37

Domownik forum (501-1000)

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 612 Postów

Napisano 2006-09-22, godz. 17:49

Ja znam taką wypowiedż, "co trzy lata , koniec świata". :angry: :P

Coś CK WTS - znowu, kiedy spada iliość ŚJ, by "zagonić owieczki" wytacza "ciężkie działa" :angry:

#66 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2006-09-22, godz. 17:55

Ja znam taką wypowiedż, "co trzy lata , koniec świata". :angry: :P

Coś CK WTS - znowu, kiedy spada iliość ŚJ, by "zagonić owieczki" wytacza "ciężkie działa" :angry:

nie co trzy lata, ale co NSK
To najlepszy sposób aby zagonić owieczki do pracy - czas się zbliża, już niedługo, już u dzrzwi... więc więcej głoście, więcej rozprowadzajcie i pamiętajcie o dobrowolnych datkach (to ostatnie to już nie tak często, bo jeszcze ktoś by się połapał o co chodzi WTS-owi)
Czesiek

#67 wojtek37

wojtek37

Domownik forum (501-1000)

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 612 Postów

Napisano 2006-09-22, godz. 17:58

Co to jest NSK ?.

#68 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-09-22, godz. 18:32

Co to jest NSK ?.

"Nasza Służba Królestwa", czyli wewnętrzny miesięcznik instruktażowo-propagandowy przeznaczony wyłącznie dla głosicieli (nie jest rozpowszechniany).
"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

#69 pawel r

pawel r

Niepoprawne stworzenie Boga

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4853 Postów

Napisano 2006-11-13, godz. 23:54

Właśnie ŚJ odesłał mnie do ksiązki "Wspaniały final Objawienia jest bliski". Jest ta pozycja gdzieś online? :D Biblii nie mogę pojąć więc mi to poleca hehe
Należę do 144...

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...

#70 Profanka

Profanka

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 487 Postów

Napisano 2006-12-06, godz. 11:34

Witajcie wszyscy na chwilę! czy ktoś ma poprawki do Książki "Wspaniały finał"? Byłabym wdzięczna za udostepnienie
... I poznacie prawdę , a prawda was wyswobodzi ... Cóż to jest prawda?

#71 jb

jb

^o^

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 4057 Postów

Napisano 2006-12-06, godz. 12:00

Witajcie wszyscy na chwilę! czy ktoś ma poprawki do Książki "Wspaniały finał"? Byłabym wdzięczna za udostepnienie

Są w formie skanów na 2 stronie tego tematu: link (trzeci post od góry)
.jb

#72 brooklyn_hunter

brooklyn_hunter

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 464 Postów

Napisano 2006-12-06, godz. 12:01

-> Poprawki do ks. Objawienie

Użytkownik brooklyn_hunter edytował ten post 2006-12-06, godz. 12:02

Dołączona grafika
---------------------------------------------------------------------------------

"Wśród SJ, wszyscy mówią o "prawdzie", ale nikt jej nie może (do końca) powiedzieć..."
"Żeby do zródła dotrzeć, trzeba pod prąd popłynać."
"Kto choć raz zajrzał za kulisy, ten już dłużej nie zadowoli się fasadą."
"Z kłamstw, w które uwierzymy, stają się prawdy, z którymi żyjemy."
"Nikt nie jest tak ślepy jak ten, który nie chce widzieć."
"W każdej religii są owce i pasterze, ale tylko owce są dojone, strzyżone i zarzynane, pasterze nie..."

#73 hubert684

hubert684

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1993 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 15:57

-> Poprawki do ks. Objawienie

no wiec ja wczoraj na zebraniu policzylem
zmien we wkladce jest 61
Zmiany w ktorych odniesiono sie tylko do nowych publikacjijak np. zmiana nr. 7

rozdzial 10 s.50 ak.11 zmienic przypis: zobacz na przyklad artykol *wierne chrzescijanki- cenny skarb od Boga* w straznicy z 1.XI 2003 roku
takich zmian naliczylem 8 sztuk

dalej:
zmiany uaktualniajace dane statystyczne, daty, odkrycia naukowe, postepy dziela itp
zmiana 12-ta Rozdzial 13 s.71 ak 14 wiersz 4 zmienic *w roku 1992 ponad 27 mln* na : w roku 2006 ponad 59 mln takich zmian naliczylem kolejnych 8-9 ( bo jenda moim zdaniem dotyczy i jednego i drugiego)

dalej pozostajanam zmiany zwiazane z naukami
61 -16=45 jesli mnie umysl nie zawodzi

i te pozostale zmiany to nie jest 45 zian w naukach SJ !!! to sa miejsca w ksiazce , jak widac jest ich wiele, w ktorych nalezy naniesc zmiany do kilku nauk..... powtazam kilku. a i tak chodzi zaledwie o drobne szczegoly , zmiane nazewnictwa (kozly) ... i inne wynikajace z postepu czasu,

doprawdy czy sadzicie ze tylko wyjestescie tacy madrzy a w WTS siedza sami debile i jak to ktos okreslil *strzelaja sobie samoguje???**
[font=Tahoma]

#74 Maciej

Maciej

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1089 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 16:49

tak niestety jest, że znajdziesz na tym forum kilku osobników, którzy mają wręcz obsesję na wyszukiwaniu "świateł" ( to takie żargonowe określenie na zmiany jakie pojawiają się w organizacji).
Absolutnie nikt chyba nie bierze pod uwagę ewentualności, że np. zmiany wprowadzone w książce Objawienie odbywają się na podobnej zasadzie jak np. uaktualanianie podręczników szkolnych :)

#75 hubert684

hubert684

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1993 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 16:51

tak niestety jest, że znajdziesz na tym forum kilku osobników, którzy mają wręcz obsesję na wyszukiwaniu "świateł" ( to takie żargonowe określenie na zmiany jakie pojawiają się w organizacji).
Absolutnie nikt chyba nie bierze pod uwagę ewentualności, że np. zmiany wprowadzone w książce Objawienie odbywają się na podobnej zasadzie jak np. uaktualanianie podręczników szkolnych :)

jakie to szczescie ze nasze dzieci nie ucza sie nadal o ZSrr-erze (geografie polityczna mam na mysli, nie historie)
[font=Tahoma]

#76 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów
  • Gadu-Gadu:748371

Napisano 2006-12-09, godz. 17:04

Dziękuję Hubercie za trud włożony w odnajdywanie poprawek i tematyki której dotyczą.

Czy mogę prosić o skomentowanie zmian przytoczonych przez Iszbina?
Interesuje mnie NIE to czy lubisz Iszbina, itd. ale to, co sądzisz o "zmienianiu historii", np. o kłamliwym komentowaniu słów Karola Wojtyły który rzekomo nic nie wspomniał o Jezusie, a potem okazało się że niewiele bo niewiele (w ocenie WTS) ale jednak COŚ wspomniał.

#77 hubert684

hubert684

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1993 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 17:06

Dziękuję Hubercie za trud włożony w odnajdywanie poprawek i tematyki której dotyczą.

Czy mogę prosić o skomentowanie zmian przytoczonych przez Iszbina?
Interesuje mnie NIE to czy lubisz Iszbina, itd. ale to, co sądzisz o "zmienianiu historii", np. o kłamliwym komentowaniu słów Karola Wojtyły który rzekomo nic nie wspomniał o Jezusie, a potem okazało się że niewiele bo niewiele (w ocenie WTS) ale jednak COŚ wspomniał.

zeby to skomentowac musialbym miec rzetelny tekst tego przemowienia po polsku lub niemiecku..
[font=Tahoma]

#78 Artur Schwacher

Artur Schwacher

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2617 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 17:30

Hubercie w takim razie moje ulubione pytanie:

Czy jestes szarańczą z otchłani?
To jest forum o Świadkach Jehowy. Ta religia może i ma tam swoje plusy. Rozchodzi się jednak o to aby te plusy nie przesłoniły nam minusów.
Wpadnij do mnie na Facebooku!

#79 hubert684

hubert684

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1993 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 17:33

Hubercie w takim razie moje ulubione pytanie:

Czy jestes szarańczą z otchłani?

jasne i to jak przystojna!!!!
hihiih a powaznie to musze siegnac do objawienia tego z biblii i potem dam ci powazna odpowiedz
[font=Tahoma]

#80 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 17:36

jasne i to jak przystojna!!!!
hihiih a powaznie to musze siegnac do objawienia tego z biblii i potem dam ci powazna odpowiedz

Gorszysz mnie, bracie Hubercie ;) :P . To nie wierzysz kanałowi, że musisz z Biblią konfrontować oficjalny pokarm duchowy??? Oj, nieładnie :rolleyes: :lol:
"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych