Treść się liczy przede wszystkimEhhh, a ponoć liczy się tylko treść

Kolejny rodzynek to fragment wykładu (właściwie scenka) na Kongresie 2003 pod tytułem ''Jak młodzi wysławiają Jehowę''.
Oto jego ciekawy fragment:
Całość: http://brooklyn.org....s2003wykl10.htmNo więc zobaczcie fragment prawdziwego wydarzenia, jakie miało miejsce dwa miesiące temu w naszym terenie - w Nowym Targu. Skończyło się zebranie - tu oczekuje od was wyobraźni - młody ''brat starszy'' podchodzi do dwójki głosicieli. Posłuchajmy, o czym rozmawiają:
Młody ''brat starszy'': Monika, Dawid - poczekajcie na chwilę. Chciałbym was o coś zapytać. Co wy osobiście myślicie o ''dniu otwartym'' w naszej Sali Królestwa?
Dawid: No dość oryginalny pomysł, mógłby być.
Monika: A wg mnie, to fajny pomysł, choć myślę, że i tak nikt nie przyjdzie.
Dawid: Przepraszam, dobrze zrozumiałem, że to ma być 10-tego, w sobotę, w weekend?
Młody ''brat starszy'': Tak Dawid - dobrze usłyszałeś. Mam to być w sobotę i wyobraźcie sobie, chcę, żebyście wzięli w tym czynny udział.
Dawid: Nie, znowu ja mam brać udział? Przecież są inni.
Monika: Nie, no ja? Daj spokój, przecież wiesz, że ja nie potrafię.
Młody ''brat starszy'': No, no, jak na razie to widzę, że wy się do tego ''niesamowicie'' palicie. Ale ułatwię wam troszkę zadanie. Naprawdę dobrze przemyślałem tą sprawę i wiem, kogo wybieram.
Monika: No dobra Daniel. Ale powiedz chociaż, jak ty to sobie wyobrażasz.
Dawid: To co wg ciebie będziemy musieli uczynić?
Młody ''brat starszy'': No w końcu widzę jakieś zainteresowanie. Taka postawa to mnie cieszy. A powiem wam, że mam dla was ciekawe zadanie. Chciałbym, żebyście przygotowali coś w rodzaju wystawy.
Dawid: My i wystawa?
Monika: Wystawa? Daniel, ty chyba żartujesz. Patrz, ilu masz tu lepszych, zdolniejszych. Oni to sobie na pewno poradzą.
Młody ''brat starszy'': Tak - widzę, ale wiesz Monika, ja uważam, że właśnie wy się do tego świetnie nadajecie. Liczę na waszą pomysłowość, na wasz zapał i w temacie ''prześladowań Świadków Jehowy'' uważam, że świetnie sobie poradzicie.
Dawid: To powiedz nam teraz, jak to mamy zorganizować?
Młody ''brat starszy'': Nie Dawid, tak to nie będzie. Ja gotowego pomysłu to wam nie podsunę, ale mogę wam podpowiedzieć. Mamy przecież w zborze kasety video, są również liczne czasopisma, z których np. możecie powycinać ilustracje.
Dawid i Monika: razem: Powycinać?!
Dawid: Ale jak to: powycinać?
Młody ''brat starszy'': Widzę zdziwienie na waszych twarzach. Tak - powycinać. Pamiętajcie: treść naszych publikacji jest święta, ale nie same czasopisma. Dlatego możecie powycinać, daję wam tutaj wolną rękę. Po prostu działajcie.