Kres religii fałszywej jest bliski!
Napisano 2006-10-24, godz. 09:28

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2006-10-24, godz. 09:59
ależ nie szukam. mówię tylko, że przez ten krótki okres zapoznałem się z dużą liczbą komentarzy odnośnie wielu kwestii i wyrobiłem sobie wstępne zdanie na ten temat, jak również na temat ich autorówWiec pragmatycznie nie twierdz ze nie ma tu tego o czym nie wiesz skoro szukasz

Napisano 2006-10-24, godz. 10:03
Jeśli tak, to wiedz, że pozory mogą mylić. Niedawno jeszcze też mi się wydawało, że znam niektórych forumowiczów na podstawie (jedynie) ich postów. Cóż, okazało się, że byłem w błędzie. A więc weź poprawkę, że spotykamy się w wirtualnym świecie, który nieco jednak różni się od realnego.ależ nie szukam. mówię tylko, że przez ten krótki okres zapoznałem się z dużą liczbą komentarzy odnośnie wielu kwestii i wyrobiłem sobie wstępne zdanie na ten temat, jak również na temat ich autorów
Do wszystkich: Prosimy o trzymanie się bliżej tematu. | moderator
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-10-24, godz. 10:28
drodzy goście i "zainteresowani", którzy podobnie jak ja odwiedzacie to forum. wy również pamiętajcie, że pozory mogą mylić i przedstawianie niektórych kwestii dotyczącej organizacji oraz jej wyznawców może być osobistym odczuciem niektórych autorów, niekoniecznie pokrywającym się z rzeczywistością, lub też co gorsza znacznie od niej odbiegającym. pozdrawiam
Napisano 2006-10-24, godz. 14:53
zatem kończąc juz ten wątek (bo nas moderator wysiuda)
drodzy goście i "zainteresowani", którzy podobnie jak ja odwiedzacie to forum. wy również pamiętajcie, że pozory mogą mylić i przedstawianie niektórych kwestii dotyczącej organizacji oraz jej wyznawców może być osobistym odczuciem niektórych autorów, niekoniecznie pokrywającym się z rzeczywistością, lub też co gorsza znacznie od niej odbiegającym. pozdrawiam
To Maćku jeśli pozory mylą to udowodnij takie twierdzenia:
Świadkowie Jehowy są cudownie zjednoczeni w prawdziwym wielbieniu Boga. Obyśmy wszyscy zaznawali szczęścia wynikającego z popierania tego wielbienia
Jeśli to twierdzenie nie jest fałszywe, nie będziesz miał trudności z jego obroną.
Napisano 2006-10-25, godz. 09:29
Czesiu. powiem Tobie tak: gdyby nie było trudności z obroną, to najprawdopodobniej nie byłoby dzisiaj większości wyznań religijnych. jak wiesz na niektórych forach codziennie toczą się "boje" o udowodnienie, kto ma rację.To Maćku jeśli pozory mylą to udowodnij takie twierdzenia:
Jeśli to twierdzenie nie jest fałszywe, nie będziesz miał trudności z jego obroną.
w zaistniałej sytuacji pojawia się następująca kwestia:
albo jest jedyna grupa religijna, która oddaje cześć jedynemu prawdziwemu Bogu, albo jest wiele wyznań, które wielbią Boga. dopiero na tej podstawie można coś udowadniać.
jeżeli będziesz reprezentował pierwszą opcję, to staniesz w obronie "jedynej słusznej grupy", jeżeli natomiast zaliczasz się do tej drugiej, to jest dla mnie zrozumiałym, że odrzucisz tych pierwszych. proste prawda ?
Napisano 2006-10-25, godz. 11:42
A,ze ma sie on nijak do wierzeń Świadków to tez zupełnie inna bajka.
Wpadnij do mnie na Facebooku!
Napisano 2006-10-25, godz. 11:52
Arturze. zbyt pięknie, żeby było prawdziwie. Chrześcijanie to np. Kościół Rzymskokatolicki, Grecki, Prawosławny, Anglikański, protestanci, ewangelicy. Każdy z nich różni się mniej lub bardziej od pozostałych.chcesz powiedzieć, że całość to jedna grupa. i może jeszcze, że te różnice będą do zaaprobowania przez Najwyższego. jest trójca, albo jej nie ma. modlimy się do Marii, albo tylko do Boga, używamy wizerunków, albo nie. jest dusza, albo jej nie ma. jeżeli to są spójne i podstawowe wierzenia. to gratuluję pomysłu. tak trzymaćJest jedyna grupa religijna, która oddaje cześć jedynemu prawdziwemu Bogu - to chrześcijanie. Natomiast wewnetrzne spory to zupełnie inna bajka. podstawowy system wierzeń chrześcijan jest niezmienny.
A,ze ma sie on nijak do wierzeń Świadków to tez zupełnie inna bajka.
Napisano 2006-10-25, godz. 11:59
A chrzescijanie, modla sie do Jezusa albo samodzielnie, albo korzystając z pośrednictwa a nie do Maryji. (takiej modlitwy nie ma)
Napisano 2006-10-25, godz. 12:02
Czesiu. powiem Tobie tak: gdyby nie było trudności z obroną, to najprawdopodobniej nie byłoby dzisiaj większości wyznań religijnych. jak wiesz na niektórych forach codziennie toczą się "boje" o udowodnienie, kto ma rację.
w zaistniałej sytuacji pojawia się następująca kwestia:
albo jest jedyna grupa religijna, która oddaje cześć jedynemu prawdziwemu Bogu, albo jest wiele wyznań, które wielbią Boga. dopiero na tej podstawie można coś udowadniać.
jeżeli będziesz reprezentował pierwszą opcję, to staniesz w obronie "jedynej słusznej grupy", jeżeli natomiast zaliczasz się do tej drugiej, to jest dla mnie zrozumiałym, że odrzucisz tych pierwszych. proste prawda ?
Jak widzę Maćku nie dociera do ciebie ta prawda, że nie ma czegoś takiego jak grupy, czy jedna grupa religijna która jest prawdziwą religią. Jeśli ktoś nie jest zrodzony przez Boga na nowo z wody i Ducha, to obojętnie do jakiej religii by nie należał i jakie zasady by nie głosił i ile pięknych słów by nie mówił na swój temat, taki człowiek nie jest chrześcijaninem. I niech nie liczy, że przez swoje zasługi zmusi Boga do tego, aby go zbawił i mógł żyć wiecznie w Królestwie Bożym.
Prosiłem ciebie o skomentowanie świadectwa o tym, że:
Świadkowie Jehowy są cudownie zjednoczeni w prawdziwym wielbieniu Boga
Potrafisz udowodnić, że to twierdzenie jest prawdziwe, czy też jest fałszywe, a osoba która je głosi jest po prostu oszustem. A może pomogą ci w tym śJ odwiedzający to forum?
Napisano 2006-10-25, godz. 16:54
Tak ? a to dobre. czym jest zatem: "Święta Boża Rodzicielko... (czy nie modlitwą), czy nie jest ona zwana pośredniczką, pocieszucielką i kto wie kim tam jeszcze ? A któż to "Królowa Maryja Polski" (napis na ciasteczkach ?)A chrzescijanie, modla sie do Jezusa albo samodzielnie, albo korzystając z pośrednictwa a nie do Maryji. (takiej modlitwy nie ma)
Napisano 2006-10-25, godz. 17:01

Islam zdominuje świat
Napisano 2006-10-25, godz. 17:05
Tak? a to dobre. czym jest zatem: "Święta Boża Rodzicielko... (czy nie modlitwą), czy nie jest ona zwana pośredniczką, pocieszucielką i kto wie kim tam jeszcze?
A co jest po slowach 'Swieta Boza Rodzicielko'?? Slowa 'MODL sie ZA nami'...
Taka jest wlasnie roznica. Nigdy nie mowi sie do Maryi 'zmiluj sie nad nami' - tak, jak do Boga. Prosimy Ja tylko o modlitwe, tak jak prosi sie o nia przyjaciela... [albo powinno sie prosic]
i kto wie kim tam jeszcze... wlasnie omineles najwazniejsze moim zdaniem w tej kwestii slowo - Maryja jest OREDOWNICZKA...
jestem katoliczka

Napisano 2006-10-25, godz. 17:07
Jak mam udowodnić Tobie Czesiu coś, w co absolutnie nie wierzysz. Twój umysł ogranicza się do stwierdzenia: "z wody i ducha" i koniec. CZesiu. czyż Apostoł Paweł ze względu na Chrystusa nie porzucił swojej wcześniej religii, gdy to był faryzeuszem ? czy gdyby chodziło tylko o "ponowne narodzenie z wody i ducha" jak mówisz, to powinien pozostać tym kim był wcześniej. Niestety nie on doskonale zrozumiał, że tak się nie da. Niemniej jednak Ty Czesiek i np. Artur uważacie, że jest zupełnie inaczej. Zatem nie dziw się, że nie potrafię Tobie tego wytłumaczyć. m. in. 2 Kor. 4:4Potrafisz udowodnić, że to twierdzenie jest prawdziwe, czy też jest fałszywe, a osoba która je głosi jest po prostu oszustem. A może pomogą ci w tym śJ odwiedzający to forum?
Napisano 2006-10-25, godz. 17:14
wszystko byłoby fajnie, gdyby tylko jeszcze można było z tej sposobności korzystać. Tak się sklada, że jedynym pośrednikiem pomiedzy Bogiem a ludźmi jest Jezus Chrystus, poprzez którego modlimy się do Boga. Jedynym adresatem modlitwy jest sam Najwyższy Bóg Ojciec. I nie ma tu znaczenia jak się modlimy do Marii. każda modlitwa adresowana do kogokolwiek poza Stwórcą jest dla Niego obrzydliwością.A co jest po slowach 'Swieta Boza Rodzicielko'?? Slowa 'MODL sie ZA nami'...
Taka jest wlasnie roznica. Nigdy nie mowi sie do Maryi 'zmiluj sie nad nami' - tak, jak do Boga. Prosimy Ja tylko o modlitwe, tak jak prosi sie o nia przyjaciela... [albo powinno sie prosic]
i kto wie kim tam jeszcze... wlasnie omineles najwazniejsze moim zdaniem w tej kwestii slowo - Maryja jest OREDOWNICZKA...
Brzmi strasznie. no cóż nie nasza lecz Jego wola jest ważna.
Napisano 2006-10-25, godz. 17:17
No widzisz, chrzescijanie widzą to troche inaczej i modlitwę kieruja do Jezusa.
Napisano 2006-10-25, godz. 17:18
Islam zdominuje świat
Napisano 2006-10-25, godz. 17:35
Świadkowie Jehowy są cudownie zjednoczeni w prawdziwym wielbieniu Boga
Czy jest ono prawdziwe, czy fałszywe. Czy osoba tak twierdząca mówi prawdę, czy oszukuje.
A na członków KK możesz zawsze liczyć, wystarczy zaatakować jakąś kontrowersyną naukę KK i od razu dają się zwieść z tematu.
Napisano 2006-10-25, godz. 17:47
Jak mam udowodnić Tobie Czesiu coś, w co absolutnie nie wierzysz. Twój umysł ogranicza się do stwierdzenia: "z wody i ducha" i koniec. CZesiu. czyż Apostoł Paweł ze względu na Chrystusa nie porzucił swojej wcześniej religii, gdy to był faryzeuszem ? czy gdyby chodziło tylko o "ponowne narodzenie z wody i ducha" jak mówisz, to powinien pozostać tym kim był wcześniej. Niestety nie on doskonale zrozumiał, że tak się nie da. Niemniej jednak Ty Czesiek i np. Artur uważacie, że jest zupełnie inaczej. Zatem nie dziw się, że nie potrafię Tobie tego wytłumaczyć. m. in. 2 Kor. 4:4
Maciejuto nieważne w co ja wierzę w tym momencie. Jeśli potrafisz wykazać na podstawie Biblii, że głosisz prawdę, to ja zmienię zdanie.
Poza tym dla chrześcijan pochodzenia żydowskiego ich wiara w Chrystusa nie była zmianą wiary, jak próbują to wmówić zwodziciele, ale była wypełnieniem ich wiary w Boga. Poza tym czy wiesz wogóle co na temat narodzenia na nowo głosił apostoł Paweł, że negujesz to co piszę powołując się na jego autorytet?
Może przyda ci się rozważyć takie słowa zapisane przez niego:
Bo miłość Chrystusowa ogarnia nas, którzy doszliśmy do tego przekonania, że jeden za wszystkich umarł; a zatem wszyscy umarli; a umarł za wszystkich, aby ci, którzy żyją, już nie dla siebie samych żyli, lecz dla tego, który za nich umarł i został wzbudzony.
Dlatego już odtąd nikogo nie znamy według ciała; a jeśli znaliśmy Chrystusa według ciała, to teraz już nie znamy. Tak więc, jeśli ktoś jest w Chrystusie, nowym jest stworzeniem; stare przeminęło, oto wszystko stało się nowe. A wszystko to jest z Boga, który nas pojednał z sobą przez Chrystusa i poruczył nam służbę pojednania, to znaczy, że Bóg w Chrystusie świat z sobą pojednał, nie zaliczając im ich upadków, i powierzył nam słowo pojednania.
Dlatego w miejsce Chrystusa poselstwo sprawujemy, jak gdyby przez nas Bóg upominał; w miejsce Chrystusa prosimy: Pojednajcie się z Bogiem.
On tego, który nie znał grzechu, za nas grzechem uczynił, abyśmy w nim stali się sprawiedliwością Bożą.
(2 Kor. 5:14-21 BW)
Wierzący w Chrystusa umarlidla siebie i żyją dla Boga? Są nowym stworzeniem? A ty mi zarzucasz, że podkreślam ważność słów Pana Jezusa zapisanych w 3 rozdziale Ewangelii Jana i przeciwstawiasz autorytet apostoła Pawła temu? Może jednak Maćku czas, abyś zaczął sprawdzać co głosi Biblia.
Napisano 2006-10-25, godz. 18:32
zapraszam Cię Pawle do wnikliwej analizy Dziejów Apostolskich. jest tam mowa m.in. o tym, że Paweł zanim stał się uczniem oraz Apostołem Jezusa Chrystusa był faryzeuszem i min prześladował chrześcijan i to dość zawzięcie. dane mu było jednak w cudowny sposób poznać Jezusa Chrystusa i zmienić swoje postępowanie. miłej lektury.Maciej a gdzie jest napisane że Apostoł Paweł porzucił swoją religię? Baa gdzie jest napisane że pozostali apostołowie odrzucli swoją religię? Z tego co mi wiadomo czytając Biblię dla pierwszych chrześcijan to była po prostu kontynuacja tej pierwotnej religii. DO roku 70 przecież nadal uczęszczali (z tego co mi wiadomo) do Świątyni Jerozolimskiej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych