Azariaszu, napisz, proszę, co rozumiesz przez "demonizowanie" WTS-u. Bardzo mnie to interesuje.
Napisano 2006-10-12, godz. 13:29
Napisano 2006-10-12, godz. 13:33
o ile dobrze pamiętam Ty Cześku jesteś zwolennikiem nauki o Trójcy. jeśli tak to również jesteś przekonany o słuszności tej teorii. Czy jeśli się okaże, gdzieś kiedyś, że jest ona błędna to powiesz: ale jaja, ale dałem się wkręcić ?Może warto też w tej dyskusji zauważyć, że każda psychomanipulacja jest manipulacją, jedank nie każda manipulacja jest psychomanipulacją. Jest to o tyle ważne, że nie każda manipulacja pociąga za sobą zniekształcenie psychiki osoby manipulowanej.
Napisano 2006-10-12, godz. 13:38
o ile dobrze pamiętam Ty Cześku jesteś zwolennikiem nauki o Trójcy. jeśli tak to również jesteś przekonany o słuszności tej teorii. Czy jeśli się okaże, gdzieś kiedyś, że jest ona błędna to powiesz: ale jaja, ale dałem się wkręcić ?
Napisano 2006-10-12, godz. 13:59
Napisano 2006-10-12, godz. 14:01
o ile dobrze pamiętam Ty Cześku jesteś zwolennikiem nauki o Trójcy. jeśli tak to również jesteś przekonany o słuszności tej teorii. Czy jeśli się okaże, gdzieś kiedyś, że jest ona błędna to powiesz: ale jaja, ale dałem się wkręcić ?
Użytkownik Magdalena edytował ten post 2006-10-12, godz. 14:02
Napisano 2006-10-12, godz. 14:10
Jeśli dasz mi jakieś inne wyjaśnienie tego problemu, który stara się rozwiązać nauka o Trójcy, bez przekręcania znaczenia pewnych wersetów, to z chęcią taką naukę przyjmę. Jak na razie to pozostanę przy tej nauce i to nie ze względu na jakieś wkręcanie, ale ze względu na to, że nic lepszego nie znalazłem.
Napisano 2006-10-12, godz. 14:17
No chyba żeby w kwestii Trójcy manipulować niepodważalnymi faktami, ale tych nie ma tu za dużoDo uwierzenia, bądź nie, w Trójcę potrzeba argumentów. Wiara w Trójcę jest kwestią interpretacji Biblii a nie manipulacji. Odnosi się do waszej wiedzy, opartej na ocenie argumentów. I tu już Wasza broszka, które są bardziej prawdopodobne.
Napisano 2006-10-12, godz. 14:47
To trochę potrwa. niemniej jednak mam bardzo dobre źródło. mianowicie książkę Pana Bednarskiego i rozdział poświęcony temu zagadnieniu starannie opracowuję. jeżeli tylko uda mnie się przez to przejść to chętnie podzielę się moimi wynikami. wtedy być może wrócimy do tematu manipilacji, bo chociaż jestem w powijakach z "obróbką" to juz teraz widzę dość sprytny zabieg umiejętnego używania wersetów przez autoraJeśli dasz mi jakieś inne wyjaśnienie tego problemu, który stara się rozwiązać nauka o Trójcy, bez przekręcania znaczenia pewnych wersetów, to z chęcią taką naukę przyjmę. Jak na razie to pozostanę przy tej nauce i to nie ze względu na jakieś wkręcanie, ale ze względu na to, że nic lepszego nie znalazłem.
Napisano 2006-10-12, godz. 14:54
Napisano 2006-10-12, godz. 15:00
Azariaszu, napisz, proszę, co rozumiesz przez "demonizowanie" WTS-u. Bardzo mnie to interesuje.
Napisano 2006-10-12, godz. 15:20
Napisano 2006-10-12, godz. 15:22
no proszę cóż za wyszukana ironia.masz klasę Antonio.Lepiej zacznij opracowywać książkę "Wspaniały finał Objawienia już bliski". Dla utrudnienia zaopatrz się też we wkładkę z nowymi światełkami. Bednarski to przy tym pikuś.
Napisano 2006-10-12, godz. 16:04
To trochę potrwa. niemniej jednak mam bardzo dobre źródło. mianowicie książkę Pana Bednarskiego i rozdział poświęcony temu zagadnieniu starannie opracowuję. jeżeli tylko uda mnie się przez to przejść to chętnie podzielę się moimi wynikami. wtedy być może wrócimy do tematu manipilacji, bo chociaż jestem w powijakach z "obróbką" to juz teraz widzę dość sprytny zabieg umiejętnego używania wersetów przez autora
Napisano 2006-10-12, godz. 16:21
tak Antonio. na tym forum ŚJ z pewnością są w czołówce. obawiam się jednak, że w skali świata nie wyglądałoby to już tak rewelacyjnie.Filozofia, odstępca, kaszanka, choinka - aż razi w oczy, co?
Psychomanipulacja to nie łatka, tylko fakt. Dowiedziałem się tego z autopsji, z tego forum i potwierdziłem u psychologa (kolejne niebezpieczne słowo i niebezpieczna profesja).
Tutaj Świadkowie Jehowy nie są wyjątkiem i nie są wcale najlepsi w tym temacie, chodź bez wątpienia w czołówce.
Napisano 2006-10-12, godz. 16:26
Hahaha, Macieju, Ty naprawde masz klapki na oczkach i to takie konkretne...albo krecika z bajki udajesz.tak Antonio. na tym forum ŚJ z pewnością są w czołówce. obawiam się jednak, że w skali świata nie wyglądałoby to już tak rewelacyjnie.
Napisano 2006-10-12, godz. 16:46
Napisano 2006-10-12, godz. 16:47
wiecej stracisz jak sie nie zapoznasz. Wiecej niz mozesz przypuszczac.Cześku. nie chciałbym tracić czasu na zapoznawanie się z koncepcjami. wystarczy mi żywe Słowo Boże, teoria nauki i w/w publikacja. ale koniec o tym bo nas wysiudają stad ha ha
Napisano 2006-10-12, godz. 16:53
tak rentgenie ? podajmy zatem jakieś wiarogodne statystyki, które Świadków w tej czołówce umieszczą.Hahaha, Macieju, Ty naprawde masz klapki na oczkach i to takie konkretne...albo krecika z bajki udajesz.
Niesamowite, pozdrawiam.
pozostanę jednak przy swojej koncepcji. dziękujęwiecej stracisz jak sie nie zapoznasz. Wiecej niz mozesz przypuszczac.
Napisano 2006-10-12, godz. 17:11
Tak Macieju.tak rentgenie ?
Poszperaj sobie w internecie dopóki Ci wolno......podajmy zatem jakieś wiarogodne statystyki, które Świadków w tej czołówce umieszczą.
bo przecież nie sądzisz chyba, aby to forum i jego silna "grupa pod wezwaniem" stanowiły miarodajny dowód ?
Użytkownik Oko-Rentgen edytował ten post 2006-10-12, godz. 17:18
Napisano 2006-10-12, godz. 18:28
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych