Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy można być Masonem i Świadkiem Jehowy?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
112 replies to this topic

Ankieta: Czy można być Masonem i Ś. J.? (16 użytkowników oddało głos)

Czy masoni są w Organizacji Świadków Jehowy?

Nie możesz zobaczyć wyników tej ankiety dopóki nie oddasz głosu. Proszę zaloguj się i oddaj głos by zobaczyć wyniki.
Głosuj

#61 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-10-28, godz. 14:06

Mam na myśli nazwanie Lutra "pszenicą" w książce "ŚJ głosiciele" z 1992

Czyli widać w organiacji masoński ekumenizm. :D

Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:23

Złamanie regulaminu Forum. Konto zawieszone.

#62 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-10-28, godz. 21:40

Czyli widać w organiacji masoński ekumenizm. :D

DZISIAJ:
Jeszcze raz - IMIĘ BOŻE, okazuje się że masoni czczą je na swój sposób

Dołączona grafika

a tutaj to samo publikowane przez Towarzystwo Straznica:

Dołączona grafika

Oczywiście siedem nowych kawałków muzycznych w wykonaniu masonów do pobrania: :D

http://yorkrite.com/music/ , porównaj czy przypomina ci muzykę słuchana przez ŚJ.

No i oczywiscie sekretne powitanie Masonów, bardzo podobne do powitania SJ:

http://users.stargat.../MBob&Frank.jpg

Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 23:00

#63 Terebint

Terebint

Taoista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4710 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 00:06

Usunięcie symbolu krzyża, zwykły człowiek przypisze działalności Szatana. Obecnie w publikacjach Strażnicy nigdzie nie ma krzyża, co wydaje się zgodne z ekumenizmem masonów (w lożach masońskich nie było krzyży). Wszyscy wiemy, że znakomita większość Świadków Jehowy to przechrzty z innych religii, pewnie brak krzyża ułatwia ten proceder, bo nie razi nikogo swoją symboliką chrześcijańską, a jak nie razi, to zbory Świadków Jehowy to idealne miejsce dla Masonów i Satanistów. Ponoć Sataniści 31 października obchodzą swoje święto, czy to przypadek, że to święto przypada w dniu śmierci założyciela Towarzystwa Strażnica Russella? :P :D :D :lol:

Znalazłem fragment masońskiego utworu "Hymn do Szatana". Powstał on w 1863 roku.

"Bądź pozdrowiony, o szatanie, / O rebelio, o mściwa potęgo rozumu! / Niech uroczyście wznoszą się ku tobie kadzidło i śluby! / Ty zwyciężyłeś Jehowę kapłanów".

Biorąc pod uwagę miłość pastora do Imienia Bożego Jehowa, wątpliwym wydaje się fakt, aby pastor Russell był masonem.

"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc

#64 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 00:44

Znalazłem fragment masońskiego utworu "Hymn do Szatana". Powstał on w 1863 roku.

"Bądź pozdrowiony, o szatanie, / O rebelio, o mściwa potęgo rozumu! / Niech uroczyście wznoszą się ku tobie kadzidło i śluby! / Ty zwyciężyłeś Jehowę kapłanów".

Biorąc pod uwagę miłość pastora do Imienia Bożego Jehowa, wątpliwym wydaje się fakt, aby pastor Russell był masonem.

Nikt w loży masońskiej nie potępi członka wyznawcę Boga Jehowy, czy to będzie Żyd, czy Świadek Jehowy.
Znamy przepowiednie Towarzystwa Strażnica dotyczące usunięcia religii fałszywej, czyli Katolicyzmu, Buddyzmu, Muzułmanów i innych Protestantów. Czy przypadkiem Strażnica tego proroctwa nie skopiowała z programu Masonów, to oni głoszą nadejście ogólnoświatowego pokoju, zlikwidowanie konfliktów międzynarodowych i usunięcie ostoi ciemnoty, czyli w/w Kościołów, przez szerzenie oświaty na ich temat (idealna bezkrwawa walka). Czy nie wydaje się rzeczą wtórną umocowywanie tego masońskiego planu w biblii, podobnie jak umocowano wersetami biblijnymi słynny dogmat o roku 1914? Moim zdaniem Ciało Kierownicze musi mieć związek z "Wielkimi Budowniczymi Nowego Świata". Podobnie umocowuje się przy użyciu Biblii inne proroctwa Towarzystwa Strażnica związane z systemem politycznym naszego Świata. Przykład: w Biblii nic nie pisze o ONZ, a Watchtower zadrukowało na ten temat setki ton papieru, zastanawiające?

Aha, a czy możesz podać źródło w necie tego hymnu? :)

Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:25

#65 Terebint

Terebint

Taoista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4710 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 01:05

Nikt w loży masońskiej nie potępi członka wyznawcę Boga Jehowy, czy to będzie Żyd, czy Świadek Jehowy.
Znamy przepowiednie Towarzystwa Strażnica dotyczące usunięcia religii fałszywej, czyli Katolicyzmu, Buddyzmu, Muzułmanów i innych Protestantów. Czy przypadkiem Strażnica tego proroctwa nie skopiowała z programu Masonów, to oni głoszą nadejście ogólnoświatowego pokoju, zlikwidowanie konfliktów międzynarodowych i usunięcie ostoi ciemnoty, czyli w/w Kościołów, przez szerzenie oświaty na ich temat (idealna bezkrwawa walka). Czy nie wydaje się rzeczą wtórną umocowywanie tego masońskiego planu w biblii, podobnie jak umocowano wersetami biblijnymi słynny dogmat o roku 1914? Moim zdaniem Ciało Kierownicze musi mieć związek z "Wielkimi Budowniczymi Nowego Świata". Podobnie umocowuje się przy użyciu Biblii inne proroctwa Towarzystwa Strażnica związane z systemem politycznym naszego Świata.

Pastor Russell był Badaczem Biblii oraz różnych religii. Przypuszczam, że więcej nauk przygarnął od Adwentystów, niż od Wolnomularzy

Przykład: w Biblii nic nie pisze o ONZ, a Watchtower zadrukowało na ten temat setki ton papieru, zastanawiające?

A Masoni coś piszą o ONZ? Wydawało mi się, że to nauka adwentystyczna.

Aha, a czy możesz podać źródło w necie tego hymnu? :)

Znalazłem tylko ten kawałek. Cały utwór składa się z 50 zwrotek. :blink:
Racjonalista - Szatan w loży

#66 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 02:16

A Masoni coś piszą o ONZ? Wydawało mi się, że to nauka adwentystyczna.

Spora część masonów pracuje w korpusie ONZ, a nawet na tym forum padało oskarżenie o przynależność
Towarzystwa Strażnica do ONZ. Natomiast Strażnica przyrównuje ONZ do bestii. Masoni to na pewno nie sataniści składający ofiary z kotów. Jest to ugrupowanie mające wpływ na losy naszego świata, bo masoni nie stronią od polityki, a ich mądrość była na tyle wielka, że stworzyli nowoczesne państwo - USA - ostoję współczesnej demokracji. To za ich sprawą upadły lub zeszły ze sceny politycznej wielkie monarchie, szczycące się faktem, że ich istnienie zagwarantował Bóg. To dzięki masonom nie mamy niewolnictwa, mamy dostęp do wiedzy i możemy wzbogacać tą wiedzą naszą osobowość. Ponadto możemy pisać na tym forum, gdyby tego ruchu nie było dawno Inkwizycja spaliłaby nas jako heretyków lub jako osoby zadające się z heretykami. Russell założył Towarzystwo Strażnicę i jak Bóg nie powiedział co było przed powstaniem Świata tak i Russell milczy, a my mamy oczy aby poznać prawdę. :)

Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:26

#67 ihabot

ihabot

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 226 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 11:23

Jest to ugrupowanie mające wpływ na losy naszego świata, bo masoni nie stronią od polityki, a ich mądrość była na tyle wielka, że stworzyli nowoczesne państwo - USA - ostoję współczesnej demokracji. To za ich sprawą upadły lub zeszły ze sceny politycznej wielkie monarchie, szczycące się faktem, że ich istnienie zagwarantował Bóg. To dzięki masonom nie mamy niewolnictwa, mamy dostęp do wiedzy i możemy wzbogacać tą wiedzą naszą osobowość. Ponadto możemy pisać na tym forum, gdyby tego ruchu nie było dawno Inkwizycja spaliłaby nas jako heretyków lub jako osoby zadające się z heretykami.

Szczerze mowiac zastanowiles mnie bardzo z powodu tego hymnu pochwalnego :blink: . Ligt pracujesz na zmiany, ze o tak wczesnej godzinie piszesz swoje posty?
„A potem będzie koniec, gdy odda królestwo Bogu i Ojcu, gdy zniszczy wszelkie przełożeństwo i wszelką zwierzchność, i moc.(25) Bo on musi królować, póki by nie położył wszystkich nieprzyjaciół pod nogi jego.(26) A ostatni nieprzyjaciel, który będzie zniszczony, jest śmierć.(27) Bo wszystkie rzeczy poddał pod nogi jego. A gdy mówi, że mu wszystkie rzeczy poddane są, jawna jest, iż oprócz tego, który mu poddał wszystkie rzeczy.(28) A gdy mu wszystkie rzeczy poddane będą, tedyć też i sam Syn będzie poddany temu, który mu poddał wszystkie rzeczy, aby był Bóg wszystkim we wszystkim.”

#68 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 20:08

Szczerze mowiac zastanowiles mnie bardzo z powodu tego hymnu pochwalnego :blink: . Ligt pracujesz na zmiany, ze o tak wczesnej godzinie piszesz swoje posty?

Przedewszystkim gratuluję 66 postu w temacie, jak każdy wirtualny Mistrz Templariuszy mam tajne zadania w necie, współpraca z USA wymaga poświęceń.
Tutaj napiszę jeszcze hymn pochwalny na cześć polskiej masonerii. Konstytucja 3 Maja to ich główna zasługa dla budowy demokracji w Polsce, szkoda że tak a nie inaczej wypaliła w ówczesnej rzeczywistości.
Pewnie pewną formą rekompensaty jest konstytucja podpisana przez Alexandra Kwaśniewskiego, ten podstawowy dokument państwa demokratycznego istnieje a mądrości tam zawarte są ponad sporami religijnymi. Mądrość masonów jest daleko bardziej wyniosła niż pseudo mądrość pieniaczy religijnych, nie sięgających swoim okiem ponad doktryny religijne. :)

Aby rozładować ewentualne napięcia polityczne zapodaję 6 nowych utworów masońskich: :D
http://yorkrite.com/yglmx/OVERT.MID
http://www.greatprio...rOfTheCross.mid
http://www.ctknights...ic/holycity.mid
http://www.ctknights...usic/bunker.mid
http://www.ctknights...usic/MASONS.MID
http://www.ctknights...usic/medley.mid

Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:29

#69 Terebint

Terebint

Taoista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4710 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 20:31

Ten link nie działa:

[url="http://www.ctknightstemplar.org/music/bunker.mid""]http://www.ctknightstemplar.org/music/bunker.mid"[/url]

#70 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów
  • Gadu-Gadu:748371

Napisano 2006-10-29, godz. 20:33

wystarczy usunąć zbędny cudzysłów

#71 Terebint

Terebint

Taoista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4710 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 20:52

Dziękuję Sebastianie. :)

#72 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 21:49

Dziękuję Sebastianie. :)

Aby pokazać dalsze podobieństwa Świadków Jehowy do Masonów, musimy zobaczyć kolejne zdjęcie.
Świadkowie szczycą się, że są organizacją międzynarodową kochającą pokój, a uprzedzenia rasowe nie mają tam miejsca, no i że nie ma drugiej takiej fajnej organizacji.
Widzimy kolejny raz, że Strażnica kłamie. :P Masoni nie tylko tworzą taką organizację ale i ich członkowie utrzymują kontakty międzynarodowe, zresztą zobaczny sami: :D

Dołączona grafika

Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 23:01

#73 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 22:15

Strażnica twierdzi, że jej nauki rozwijają umysł człowieka.
Tutaj stawiam pytanie, to dlaczego Masonów można spodkać w elicie ziemskich naukowców, a Świadków niestety nie, pewnie miłują boga ciemnoty. <_<
Słyszałem o Masonach w kosmosie, o masonach na Ksieżycu, a kto widział tam Świadków Jehowy?
Zresztą zobaczmy sami i przeczytajmy nazwiska "Masońskich Zdobywców Kosmosu": :D

http://freemasonry.b...phy/spacemason/

Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:32

#74 Terebint

Terebint

Taoista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4710 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 22:20

Ja niedługo wybieram się na Drugą Stronę Księżyca. :rolleyes: To nie mój pomysł, ale Wyspy. :) Będę pierwszym exem, który postawi tam swoją stopę. :lol:

#75 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-10-29, godz. 22:31

Ja niedługo wybieram się na Drugą Stronę Księżyca. :rolleyes: To nie mój pomysł, ale Wyspy. :) Będę pierwszym exem, który postawi tam swoją stopę. :lol:

Trochę wystepuję w roli adwokata diabła, ale przecież Masoni są na tyle rozsądni aby nie uczestniczyć w takim forum, a ktoś musi dać o nich świadectwo, nie wiem czy dobrze gram swoją rolę?
A pomysł wyprawy na Ciemną Stronę Księżyca jest super. :D Ja mogę być "Nawigatorem". :D :D :lol:

Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:34

#76 [db]

[db]

oświecony

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2827 Postów

Napisano 2006-10-30, godz. 10:19

Trochę wystepuję w roli adwokata diabła, ale przecież Masoni są na tyle rozsądni aby nie uczestniczyć w takim forum, a ktoś musi dać o nich świadectwo, nie wiem czy dobrze gram swoją rolę?
A pomysł wyprawy na Ciemną Stronę Księżyca jest super. :D Ja mogę być "Nawigatorem". :D :D :lol:

Jak na Ciemną stronę księżyca, to nawigatorem nie może być nikt inny niż Nick Mason :)

Użytkownik [db] edytował ten post 2006-10-30, godz. 10:19

[db]

#77 jb

jb

^o^

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 4057 Postów

Napisano 2006-10-30, godz. 12:05

W sondzie oddałam głos na pierwszą odpowiedź.

Ponieważ, jak rozumiem, rozpatrujecie tutaj wszelkie masońskie ślady (lub to, co im zaprzecza) w historii i zwyczajach świadków Jehowy, więc chciałabym przypomnieć jeden ze starszych postów na temat smurfów: link ;/

Publikację na temat masońskich powiązań Organizacji można znaleźć także tutaj: wtmasons.pdf. To prawdopodobnie książka Springmeyera. Plik jest bardzo duży, a ja nie jestem dostatecznie zainteresowana tematem, więc go nie ściągałam. Ale może ktoś będzie miał ochotę to sprawdzić i przewertować.
.jb

#78 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-10-30, godz. 16:16

W sondzie oddałam głos na pierwszą odpowiedź.

Ponieważ, jak rozumiem, rozpatrujecie tutaj wszelkie masońskie ślady (lub to, co im zaprzecza) w historii i zwyczajach świadków Jehowy, więc chciałabym przypomnieć jeden ze starszych postów na temat smurfów: link ;/

Publikację na temat masońskich powiązań Organizacji można znaleźć także tutaj: wtmasons.pdf. To prawdopodobnie książka Springmeyera. Plik jest bardzo duży, a ja nie jestem dostatecznie zainteresowana tematem, więc go nie ściągałam. Ale może ktoś będzie miał ochotę to sprawdzić i przewertować.

Dziękuję za cenne linki. Wszyscy mieliśmy swój Śpiewnik w Organizacji ŚJ, tutaj pojawia się pytanie: Czy śpiewnik nie został wcześniej wynaleziony przez Masonów, a dopiero później adaptowali go Świadkowie Jehowy. Oto link do śpiewnika Masonów i jedna z kultowych pieśni w zapisie nutowym, czy ten zapis nie przypomina zapisu stosowanego przez Strażnicę?

http://www.masonmusic.org/festive.html

http://www.virtualim...gs/farewell.htm

Aby rozluźnić atmosferę tym razem podam link do składanki pieśni Świadków Jehowy zatytułowanej "Laodicean Messenger"

http://watchtower.or...s...ost&p=39550

Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:34

#79 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-10-31, godz. 17:52

Recenzja kultowej książki "The Watchtower & The Masons. A Preliminary Investigation" FRITZA SPRINGMEIERA.
Wreszcie doczytałem dzisiaj do końca 258 stron tej rewelacyjnej książki dostępnej w necie pod adresem: http://www.quad-cent...es/wtmasons.pdf . Wiele zagadnień poruszyliśmy na forum, ale na uwagę zasługują rozdziały omawiające znaczenie egipskiego symbolu dysku słonecznego, umieszczanego na publikacjach Strażnicy. Ponadto Fritz posuszył sprawę zapomnianego proroctwa Karola Russella z roku 1880.
Proroctwo to dotyczyło odrodzenia państwa Izrael i było opublikowane w jego Trzecim tomie wykładów pt. "Przyjdź Królestwo Twoje". Fritz twierdzi, że Russell był Syjonistą, zanim powstało słowo Syjonizm, pisze że wynikało to proroctwo z poznania przez Russella Masońskich planów utworzenia państwa Izrael na początku XXw. Wszyscy czytaliśmy o fioletowych trójkątach prześladowanych przez Nazistów Świadków Jehowy, okazuje się, że Masoni byli prześladowani w większym stopniu i ich czerwonych trójkątów było dużo więcej 80-200 tysięcy w porównaniu do 5 tys. Świadków Jehowy co Towarzystwo nazywa Wielkim Holokaustem ŚJ. Ponadto Fritz zastanawia się nad zdumiewającą częstotliwością występowania masońskiego terminu "Światło", w pierwszym tomie wykładów biblijnych Russela, słowo to występuje ponad 90 razy, co nie było porównywalne z mowami innych pastorów w tamtym okresie czasu. Ponadto porównał Rutherforda do innych dyktatorów jego epoki, oczywiście Fritz krytykuje neopogański symbol palliczny, który dzięki Rutherfordowi zastąpił Krzyż Chrześcijański. Pojawia się też pomysł Rutherforda zakazu szczepień ochronnych dla ŚJ w roku 1939. Książka jest naprawdę ciekawa, wywody poparte są licznymi źródłami, szkoda, że jest dostępna tylko w języku Szekspira. Zapraszam do lektury. :D

Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:35

#80 ihabot

ihabot

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 226 Postów

Napisano 2006-10-31, godz. 19:24

Ciekawi mnie zdanie wypowiadajacych sie w tym temacie o stosunek do masonerii ? Czy jest on negatywny ,pozytywny czy obojetny? Skupianie ludzi z posrod wielu religii i wyznan aby tylko naprawic swiat wydaje mi sie pomyslem nader watpliwym. Do tego nie potrzebne sa zadne struktury, tylko wola czlowieka i rozeznanie dobra i zla. W sumie nalezy przyznac ze zadna dominacja religijna nie nawoluje do wojny, kradziezy, morderstw,klamstw...itd . Czy w ogole mozna mowic ze jakakolwiek religia stoi na przeszkodzie ku pokojowi aby wnich upatrywac przyczyne konfliktow. Co tak bardzo przeszkadza masonom w tych religiach ze pragnie je usunac?
„A potem będzie koniec, gdy odda królestwo Bogu i Ojcu, gdy zniszczy wszelkie przełożeństwo i wszelką zwierzchność, i moc.(25) Bo on musi królować, póki by nie położył wszystkich nieprzyjaciół pod nogi jego.(26) A ostatni nieprzyjaciel, który będzie zniszczony, jest śmierć.(27) Bo wszystkie rzeczy poddał pod nogi jego. A gdy mówi, że mu wszystkie rzeczy poddane są, jawna jest, iż oprócz tego, który mu poddał wszystkie rzeczy.(28) A gdy mu wszystkie rzeczy poddane będą, tedyć też i sam Syn będzie poddany temu, który mu poddał wszystkie rzeczy, aby był Bóg wszystkim we wszystkim.”

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych