Czyli widać w organiacji masoński ekumenizm.Mam na myśli nazwanie Lutra "pszenicą" w książce "ŚJ głosiciele" z 1992

Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:23
Napisano 2006-10-28, godz. 14:06
Czyli widać w organiacji masoński ekumenizm.Mam na myśli nazwanie Lutra "pszenicą" w książce "ŚJ głosiciele" z 1992
Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:23
Napisano 2006-10-28, godz. 21:40
DZISIAJ:Czyli widać w organiacji masoński ekumenizm.
Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 23:00
Napisano 2006-10-29, godz. 00:06
Usunięcie symbolu krzyża, zwykły człowiek przypisze działalności Szatana. Obecnie w publikacjach Strażnicy nigdzie nie ma krzyża, co wydaje się zgodne z ekumenizmem masonów (w lożach masońskich nie było krzyży). Wszyscy wiemy, że znakomita większość Świadków Jehowy to przechrzty z innych religii, pewnie brak krzyża ułatwia ten proceder, bo nie razi nikogo swoją symboliką chrześcijańską, a jak nie razi, to zbory Świadków Jehowy to idealne miejsce dla Masonów i Satanistów. Ponoć Sataniści 31 października obchodzą swoje święto, czy to przypadek, że to święto przypada w dniu śmierci założyciela Towarzystwa Strażnica Russella?
![]()
![]()
![]()
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2006-10-29, godz. 00:44
Nikt w loży masońskiej nie potępi członka wyznawcę Boga Jehowy, czy to będzie Żyd, czy Świadek Jehowy.Znalazłem fragment masońskiego utworu "Hymn do Szatana". Powstał on w 1863 roku.
"Bądź pozdrowiony, o szatanie, / O rebelio, o mściwa potęgo rozumu! / Niech uroczyście wznoszą się ku tobie kadzidło i śluby! / Ty zwyciężyłeś Jehowę kapłanów".
Biorąc pod uwagę miłość pastora do Imienia Bożego Jehowa, wątpliwym wydaje się fakt, aby pastor Russell był masonem.
Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:25
Napisano 2006-10-29, godz. 01:05
Pastor Russell był Badaczem Biblii oraz różnych religii. Przypuszczam, że więcej nauk przygarnął od Adwentystów, niż od WolnomularzyNikt w loży masońskiej nie potępi członka wyznawcę Boga Jehowy, czy to będzie Żyd, czy Świadek Jehowy.
Znamy przepowiednie Towarzystwa Strażnica dotyczące usunięcia religii fałszywej, czyli Katolicyzmu, Buddyzmu, Muzułmanów i innych Protestantów. Czy przypadkiem Strażnica tego proroctwa nie skopiowała z programu Masonów, to oni głoszą nadejście ogólnoświatowego pokoju, zlikwidowanie konfliktów międzynarodowych i usunięcie ostoi ciemnoty, czyli w/w Kościołów, przez szerzenie oświaty na ich temat (idealna bezkrwawa walka). Czy nie wydaje się rzeczą wtórną umocowywanie tego masońskiego planu w biblii, podobnie jak umocowano wersetami biblijnymi słynny dogmat o roku 1914? Moim zdaniem Ciało Kierownicze musi mieć związek z "Wielkimi Budowniczymi Nowego Świata". Podobnie umocowuje się przy użyciu Biblii inne proroctwa Towarzystwa Strażnica związane z systemem politycznym naszego Świata.
A Masoni coś piszą o ONZ? Wydawało mi się, że to nauka adwentystyczna.Przykład: w Biblii nic nie pisze o ONZ, a Watchtower zadrukowało na ten temat setki ton papieru, zastanawiające?
Znalazłem tylko ten kawałek. Cały utwór składa się z 50 zwrotek.Aha, a czy możesz podać źródło w necie tego hymnu?
Napisano 2006-10-29, godz. 02:16
Spora część masonów pracuje w korpusie ONZ, a nawet na tym forum padało oskarżenie o przynależnośćA Masoni coś piszą o ONZ? Wydawało mi się, że to nauka adwentystyczna.
Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:26
Napisano 2006-10-29, godz. 11:23
Jest to ugrupowanie mające wpływ na losy naszego świata, bo masoni nie stronią od polityki, a ich mądrość była na tyle wielka, że stworzyli nowoczesne państwo - USA - ostoję współczesnej demokracji. To za ich sprawą upadły lub zeszły ze sceny politycznej wielkie monarchie, szczycące się faktem, że ich istnienie zagwarantował Bóg. To dzięki masonom nie mamy niewolnictwa, mamy dostęp do wiedzy i możemy wzbogacać tą wiedzą naszą osobowość. Ponadto możemy pisać na tym forum, gdyby tego ruchu nie było dawno Inkwizycja spaliłaby nas jako heretyków lub jako osoby zadające się z heretykami.
Napisano 2006-10-29, godz. 20:08
Przedewszystkim gratuluję 66 postu w temacie, jak każdy wirtualny Mistrz Templariuszy mam tajne zadania w necie, współpraca z USA wymaga poświęceń.Szczerze mowiac zastanowiles mnie bardzo z powodu tego hymnu pochwalnego
. Ligt pracujesz na zmiany, ze o tak wczesnej godzinie piszesz swoje posty?
Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:29
Napisano 2006-10-29, godz. 20:31
Napisano 2006-10-29, godz. 20:33
Napisano 2006-10-29, godz. 20:52
Napisano 2006-10-29, godz. 21:49
Aby pokazać dalsze podobieństwa Świadków Jehowy do Masonów, musimy zobaczyć kolejne zdjęcie.Dziękuję Sebastianie.
Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 23:01
Napisano 2006-10-29, godz. 22:15
Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:32
Napisano 2006-10-29, godz. 22:20
Ja niedługo wybieram się na Drugą Stronę Księżyca. To nie mój pomysł, ale Wyspy.
Będę pierwszym exem, który postawi tam swoją stopę.
Napisano 2006-10-29, godz. 22:31
Trochę wystepuję w roli adwokata diabła, ale przecież Masoni są na tyle rozsądni aby nie uczestniczyć w takim forum, a ktoś musi dać o nich świadectwo, nie wiem czy dobrze gram swoją rolę?Ja niedługo wybieram się na Drugą Stronę Księżyca.
To nie mój pomysł, ale Wyspy.
Będę pierwszym exem, który postawi tam swoją stopę.
![]()
Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:34
Napisano 2006-10-30, godz. 10:19
Trochę wystepuję w roli adwokata diabła, ale przecież Masoni są na tyle rozsądni aby nie uczestniczyć w takim forum, a ktoś musi dać o nich świadectwo, nie wiem czy dobrze gram swoją rolę?
A pomysł wyprawy na Ciemną Stronę Księżyca jest super.Ja mogę być "Nawigatorem".
![]()
![]()
Użytkownik [db] edytował ten post 2006-10-30, godz. 10:19
Napisano 2006-10-30, godz. 12:05
Napisano 2006-10-30, godz. 16:16
W sondzie oddałam głos na pierwszą odpowiedź.
Ponieważ, jak rozumiem, rozpatrujecie tutaj wszelkie masońskie ślady (lub to, co im zaprzecza) w historii i zwyczajach świadków Jehowy, więc chciałabym przypomnieć jeden ze starszych postów na temat smurfów: link ;/
Publikację na temat masońskich powiązań Organizacji można znaleźć także tutaj: wtmasons.pdf. To prawdopodobnie książka Springmeyera. Plik jest bardzo duży, a ja nie jestem dostatecznie zainteresowana tematem, więc go nie ściągałam. Ale może ktoś będzie miał ochotę to sprawdzić i przewertować.
Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:34
Napisano 2006-10-31, godz. 17:52
Użytkownik jb edytował ten post 2006-11-17, godz. 20:35
Napisano 2006-10-31, godz. 19:24
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych