pawel r, on 2007-01-14 22:53, said:
ewo ale żeś się przyczepiła tego prawa
nie wiem co drążysz ale wynika że piszesz w tym o tym samym co ja 
ewo wymieniłem wiele przykładowych spraw/postw które w świetle broszur (czyli nauki) WTS powinny przekładać się na postępowanie śJ.
Pawełku, ale to tylko według ciebie powinny się przekładać.
Czy się z tym zgadzasz czy nie to już inna kwestia.
Nie zgadzam się z twoimi twierdzeniami.
Co do "kwestii sumienia" to w zasadzie tych "kwestii" jest od groma. Nawet przyjęcie krwii okazuje się "kwestią sumienia" a dochodzę do tego po przeczytaniu kilku zamieszczonych listach do Nadarzyna i ich odpowiedzi na serwerze brooklyn.org.pl (m.in. Liberala). Więc może te "kwestie sumienia" sobie darujmy 
Z mojej strony to była tylko informacja.
Ja nie widzę różnicy kiedy rząd tego kraju nazywa się służącym narzędziem szatana i głosowanie oraz bycie politykiem jest beee ale niby ok jest pracowanie w struktórach tego państwa (czyt. administracji). Dla mnie to hipokryzja.
To, że ty nie widzisz różnicy, nie znaczy, że jej nie ma.
Praca w administracji (np. w urzędzie gminy) nie jest pracą w "w struktórach tego państwa".
Podobnie jest z Wojskiem czy Policją. Bycie mundurowym jest beee ale już pracowanie w tych struktórach jako niemundurowy może być ok? Sorki ale to jest pomieszanie z poplątaniem. Bo czemu praca w takich jednostkach choćby na stanowisku sekretarki miałaby służyć? chodowaniu kwiatków? 
Zarabianiu pieniędzy.
Tak samo sprawa wzywania służb mundurowych... Kiedy śJ miałby użyć siły by powstrzymać przemoc było by to zaprzeczeniem nauk o nieużywaniu przemocy, ale wystarczy że wezwie np. Policje i już zrzuca ten ciężar ze swego sumienia na innych "legitymizując" w ten sposób swoją decyzją działania innych choć sprzeczne z naukami WTS to w końcu jednak nie czynione rękoma śJ więc wszystko ok... nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie to hipokryzja w najgorszym wydaniu...
Świadkowie zawsze nauczali, że od takich spraw jest właśnie policja (inne odpowiednie organy), powołując się na Rzym. 13: 4-7.