Ja wiem o tym. Cała bajka o pomazańcach, powstała tyko i wyłącznie dla uzasadnienie totalnych rządów CIAŁA KIEROWNICZEGO.
Ale niech chociaz ma ręce i nogi, bo słuchanie niewolnika (czyli pomazanców ) I jego CK jest świętym obowiązkiem.
SENS JEST GłęBSZY
to asekuracja przed przejmowaniem owieczek przez tych co mówią że są pomazańcami a mogli by odebrać wiernych ck
kto ma niech sprawdzi !!!!
strażnica CIII nr 3 str 12
Już kiedyś, nie raz zresztą tak się działo, więc ck poniża nie tylko drugie owce ale i współbraci by utrzymać kontrolę nad wszystkim i kasą
a teraz wspomniany cytacik
" Są tacy którzy nie tak dawno podali się za przynalerzących do klasy namaszczonej duchem , lecz którzy zamiast przyczyniać się do jedności zboru, zaczęli domagać się odrębnego ośrodka studiów biblijnych "
Po prostu redaktor Strażnicy z 1 maja nie przestudiował tego co naucza Strażnica z 1 kwietnia i puścił ten kwiatek pokazujący, że Ciału Kierowniczemu nie zależy na "prawdzie", ale na podporządkowaniu sobie śJ będących w "organizacji".
Tylko czy śJ będą w stanie to zauważyć przestraszeni tym, że jeśli nie słuchają CK, to łamią swój święty obowiązek względem Boga?
nie nadążają za nowym światłem
albo powstał odrębny ośrodek studiów biblijnych