i do tego zacznie nosic moheowy beret.... a to wydaje sie w tej smutnej historii najtraiczniejsze.!! Ilez jeszcze jest w stanie zniesc Wasz kraj???? ilez jeszcze??!!!Niestety
![]()
Nie podzielam opinii przedmowcy , wrecz przeciwnie, twierdze iz :
-Jesli ktos wysluchal tej audycji i dowiedzial sie z ust pana SA ze Swiadkowie sa z zasady dobrymi ludzmi ( w co wiekszosc ludzi nie watpi ! ) ale pan SA woli przebywac w towarzystwie Radia Maryja
-Jesli ktos w takim razie zamiast stac sie SJ stanie sie z powodu przykladu SA czlonkiem Rodziny RM
-To jest wielka szansa na to ze Swiat stanie sie " maleńką odrobinkę " gorszy !!

Sebastian Andryszczak wystąpi w Radiu Maryja 13/14 lipca 2007 o 21:50
Napisano 2007-07-15, godz. 18:41
Napisano 2007-07-15, godz. 18:58
"Do końca śwata i jeszcze jeden dzień dłużej"i do tego zacznie nosic moheowy beret.... a to wydaje sie w tej smutnej historii najtraiczniejsze.!! Ilez jeszcze jest w stanie zniesc Wasz kraj???? ilez jeszcze??!!!
Myślałem że takich rzeczy to już nie trzeba przypominać.
P.S.
Odnoszę wrażenie, że nie najlepiej u Ciebie z nastrojem.
Jak nie można inaczej ? Pozostaje zawsze farmakologia.
Niestety nie wszyscy wytrzymują nerwowo na tym świecie, ale jak Świat Światem, tacy byli zawsze i to w mniejszości i ... chwała Bogu.
Użytkownik polarm edytował ten post 2007-07-15, godz. 22:26
Napisano 2007-07-15, godz. 18:59
Osobiscie nidgy jeszcze nie sluchalem RM i zarzekam sie ze nigdy nie bede tego czynilOszczedzic sobie wstydu wystepowania na falach RM

---------------------------------------------------------------------------------
"Wśród SJ, wszyscy mówią o "prawdzie", ale nikt jej nie może (do końca) powiedzieć..."
"Żeby do zródła dotrzeć, trzeba pod prąd popłynać."
"Kto choć raz zajrzał za kulisy, ten już dłużej nie zadowoli się fasadą."
"Z kłamstw, w które uwierzymy, stają się prawdy, z którymi żyjemy."
"Nikt nie jest tak ślepy jak ten, który nie chce widzieć."
"W każdej religii są owce i pasterze, ale tylko owce są dojone, strzyżone i zarzynane, pasterze nie..."
Napisano 2007-07-15, godz. 19:04

Polarmie, ja jestem skromnym człowiekiem. Zbyt skromnym, aby zastanawiać się nad tym co sobie O MNIE pomyślą inni ludzie. Jeśli jestem w stanie sprawić, że pomyślą pozytywnie o Jezusie, Maryi i Kościele Katolickim, to na miarę swoich skromniuteńkich możliwości staram się to czynić.
Mam też o tyle łatwiej, że mogę sam o sobie powiedzieć: byłem młody i naiwny, a potem zmądrzałem...
Napisano 2007-07-15, godz. 19:23
I po tym poznasz klasę człowieka.Osobiscie nidgy jeszcze nie sluchalem RM i zarzekam sie ze nigdy nie bede tego czynil
, ale gdyby Tow. Straznica tez mialo swoja audycje radiowa to jestem przekonany, ze SA tam tez by chetnie wystapil.
A Biblia ?
Do grzeszników .. czyli do nas przszedł Zbawiciel
[...] wycinam OT, powróćmy do tematu audycji | moderator
Napisano 2007-07-15, godz. 20:00
Polarmie, ja jestem skromnym człowiekiem. Zbyt skromnym, aby zastanawiać się nad tym co sobie O MNIE pomyślą inni ludzie. Jeśli jestem w stanie sprawić, że pomyślą pozytywnie o Jezusie, Maryi i Kościele Katolickim, to na miarę swoich skromniuteńkich możliwości staram się to czynić.
Mam też o tyle łatwiej, że mogę sam o sobie powiedzieć: byłem młody i naiwny, a potem zmądrzałem...
Sebastianie !!!
Odwaliłeś kawałek naprawdę porządnej roboty.
Corpus delicti: Link do pliku MP3, podany przez JB
Dowiodłeś wielkiej kultury, wiedzy i właśnie skromności.
Kto pojął temu chwała.
Dla mniej pojętnych repeta, dla jeszcze innych ... cotygodniowa harówa przy strażnicowym kieracie.
A strażnik (czytaj starszy) z pejczem tuż tuż.
Niech no który powie że mu pokarm nie smakuje , no który to ?
Napisano 2007-07-15, godz. 20:18
Jeśli jestem w stanie sprawić, że pomyślą pozytywnie o Jezusie, Maryi i Kościele Katolickim, to na miarę swoich skromniuteńkich możliwości staram się to czynić.
Niestety zabraklo tu miejsca dla Jahwe

--
Do wszystkich: trzymajmy się tematu audycji i nie rozciągajmy dyskusji | Moderator
Napisano 2007-07-15, godz. 21:00
Co do wystąpienie w stacji podległej WTS-owi, gdyby takowa istniała. Tak, ale tylko na żywo. Jeśli mieliby pociąć moje wypowiedzi nożyczkami i stworzyć z nich atak na katolicyzm i pochwałę nauczania śJ, to odpuściłbym sobie...
Napisano 2007-07-15, godz. 23:34
Mnie tłumaczono, że "żaden człowiek", ponieważ elita 144.000* nie będą już ludźmi w niebie. Usłyszałem ten argument po tym jak zapytałem, dlaczego nauczają, że zbawieni na ziemi nie spotkają się ze swoim Zbawicielem. Wyjaśniłem im, że nawet wg ich przekładu jest to przecież w czasie teraźniejszym apel do ludzi, aby dążyli do świętości.Wstawiając zamiast słów "nikt" lub "żaden" wyrażenie "żaden człowiek", redaktorzy wyrobili Diabłu specjalne upoważnienie do przekraczania bramy niebios. I na tym polega nadużycie.

Użytkownik Adelfos edytował ten post 2007-07-16, godz. 04:01
Napisano 2007-07-16, godz. 09:18
SA podał adres tego forum. I jak widać w pierwszych 15 minutach liczba gości wcale nie wzrosła. Jest ich około 100 co jest normalne w piątkowa noc, około 12.00. Tak więc przekaz tej audycji najwidoczniej jest znikomy w skali 38 milionowego kraju.
Target RM słabo pokrywa się z dostępem do internetu.
Skoro twierdzimy, że są w błędzie, co damy im w zamian?
No ja proponuję następną sektę. Może tych chrystadelfinów czy jak im tam. Polecasz?
Zauważyliście, że wszyscy witali się słowami "Niech będzie pochwalony i Maryja zawsze dziewica" a on wypalił: "Dzień dobry... a właściwie dobry wieczór"? Jeszcze trochę WTS-u w nim zostało.
A jakby zadzwonił protestant i powiedział "dzień dobry" to też zasługa WTS-u?
Napisano 2007-07-16, godz. 09:36
A mnie ksiądz na religii uczył, że jak ktoś się wita słowami "niech będzie pochwalony" to należy zadać pytanie "Kto?"No, w końcu dzwoni były Świadek.
Zauważyliście, że wszyscy witali się słowami "Niech będzie pochwalony i Maryja zawsze dziewica" a on wypalił: "Dzień dobry... a właściwie dobry wieczór"? Jeszcze trochę WTS-u w nim zostało.
Napisano 2007-07-16, godz. 12:10
Więcej mów o sprawach społeczno-obyczajowych a mniej o doktrynie. Naprawdę, większości ludzi nie interesuje, czy koniec świata będzie 6000 lat po stworzeniu Adama czy 7 i pół tygodnia po zburzeniu Jerozolimy. Doktryna Świadków jest nieprawdziwa jako całość, a kto nie wierzy, niech sobie poczyta Biblię. Natomiast ważną sprawą jest: co robić, kiedy mój syn/sąsiad/kolega w pracy został ŚJ, czy ratownik ma przetaczać krew nieprzytomnemu Świadkowi, który miał wypadek, czym poczęstować Świadków, kiedy przyjdą z wizytą, z jakich okazji wolno składać im życzenia a z jakich nie itp.A teraz proszę o konstruktywną krytykę: czy w następnej audycji mam mówić więcej czy mniej, odpowiadać krócej czy dłużej, czego mam unikać, o co zadbać, itd. itp.
Zasługa szatana, a WTS to (niewidzialnie) ucieleśniony szatan, więc właściwie takA jakby zadzwonił protestant i powiedział "dzień dobry" to też zasługa WTS-u?

Moje słowa to była luźna parafraza tego, co ludzie rzeczywiście mówili. Wszyscy umieszczali imię Jezusa w powitaniu (oprócz tych, którzy reprezentowali zło: Świadków, ich sympatyków oraz Iszbina).A mnie ksiądz na religii uczył, że jak ktoś się wita słowami "niech będzie pochwalony" to należy zadać pytanie "Kto?"
Napisano 2007-07-16, godz. 14:01
Napisano 2007-07-16, godz. 14:20
To pewnie ta organizacja do której należał Adelfos.a on wstąpił do kolejnej sekty, nie pamiętam nazwy, jakiś chrystusowych rekinów, czy delfinów". Mimo że rozmawiałem z zapłakaną kobietą, której nie było do śmiechu, trudno mi było zachować powagę.
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2007-07-16, godz. 14:42
Oszczedzic sobie wstydu wystepowania na falach RM , wszak nawet ten BIV ktoremu ponoc SA okazuje posluszenstwo nie jest zachwycony dzialalnoscia tego radia !!
Ale czego sie nie robi dla popularnosci i kilku chwil na eterze nawet takiego czegos ..........................
Ja sam nie jestem fanem RM, lecz bez przesady, nie wszystko co tam jest złe i podpada pod krytykę.
Napisano 2007-07-16, godz. 14:43
Tylko co w tym śmiesznego ? Sama byłam swego czasu przerażona, jak moje dziecko zaczęło interesować się SJ, równie dobrze wtedy mogłam mówić, że interesuje się "jehowymi", bo nie miałam pojęcia co to za sekta, i w co wierzy i zapewniam, nie było mi do śmiechu.sorry za OT, ale mało nie spadłem z krzesła. Telefon od słuchaczki RM na moją komórkę. "mój syn był świadkiem Jehowy, potem od nich wystąpił, już miałam nadzieję, że będzie dobrze, a on wstąpił do kolejnej sekty, nie pamiętam nazwy, jakiś chrystusowych rekinów, czy delfinów". Mimo że rozmawiałem z zapłakaną kobietą, której nie było do śmiechu, trudno mi było zachować powagę.
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Napisano 2007-07-16, godz. 14:47
Napisano 2007-07-16, godz. 18:00
Przedostatni post odebrałam dośc osobiście, ale wiem, że są sytuacje, gdzie głupawka ogarnia nas w najmniej odpowiednim momenciezgadzam się, Dosiu, że ani Tobie ani tamtej pani mogło nie być do śmiechu. Mimo problemów, udało mi się opanować i starałem się ją pocieszyć.

Jak już się rozpisałam w tym wątku, to chciałam Ci Sebek pogratulować. Wprawdzie audycji nie słuchałam, ale wierze tym co słuchali i chwalili. Mniej wierzę Jacusiowi (Jacuś bez urazy, wiesz, że Cie lubie

Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Napisano 2007-07-16, godz. 18:10
Dodam, że był to prywatny telefon, poza anteną, wczoraj w niedzielę.
Różne osoby dzwonią i rozmawiają, jedni spokojnie inni panikują, jedni mówią z większym sensem inni z mniejszym, ale widzę, że audycja była potrzebna, bo ludzie chcą na ten temat rozmawiać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych