Napisano 2007-12-26, godz. 12:24
Napisano 2007-12-29, godz. 04:40
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2008-01-01, godz. 23:17
Napisano 2008-01-02, godz. 01:47
Napisano 2008-01-02, godz. 07:33
"Melchizedek:
(...) czy twój związek naprawdę jest taki nieudany? Brakuje mi dobrych przymiotow meza, o ktorych nie napisalas... Czy to znaczy, ze po slubie ich nie ma? Jak zwykle mamy do czynienia z dwiem stronami medalu, nie znam tej drugiej i co rzeczywiście was dzieli. Praca i że go nie ma całymi dniami? Kobiety chyba nigdy nie zrozumieją, że faceci nie pracuja tyle dla samych siebie tylko na żone też - w gruncie rzeczy to głównie na żonę... Mało głosi? Może przezywa kryzys tak jak Ty? Z pewnościa jest także człowiekiem i równiez się stara i równiez się czasem poddaje, by znowu próbowac na nowo.
Jest dla Ciebie obcy? Może jak widzisz jego twarz pełna mimiki i grymasów, może też złości to nie poznajesz tego samego człowieka, za którego wyszłaś? Może jednak zamiast krzyczeć, że jest żle i sa problemy, warto spróbowac je rozwiązac? Może jest potrzebne wolne w pracy, może poczytajcie Biblię, może potrzebny jest zwykły usmiech, może smaczny obiad, może te same perfumy jak to było 2 lata temu..?
Nie gorsz się, że twój maż nie jest idealny, bo takiego nie znajdziesz. Że jest wybuchowy, jak kazdy jest, gdy zostanie sprowokowany. To że się zali innym to bardzo zle, moze lepiej by bylo jakby zaczal mowic Tobie o swoich problemach? Jesli się z tym zgadzasz, to postaraj się o to... Życze powodzenia.
Użytkownik Doris edytował ten post 2008-01-02, godz. 07:34
Napisano 2008-01-03, godz. 00:11
JackuP, czytam co doradzasz Melchizedekowi i zgłupiałem.
Odradzasz mu związek z kobietą ze świata i odradzasz mu związek z osobą z organizacji.
Znaczy ma być całe życie samotny? Dlaczego?
Skąd "wiesz" na odległość że Mel jest zdolny tylko do zauroczeń a do miłości nie jest zdolny?
Napisano 2008-01-05, godz. 17:16
Napisano 2008-01-06, godz. 10:31
Napisano 2008-01-06, godz. 10:45
Islam zdominuje świat
Napisano 2008-01-08, godz. 02:21
Napisano 2008-01-08, godz. 19:45
Napisano 2008-02-07, godz. 01:50
Napisano 2008-02-07, godz. 15:18
Użytkownik Abriella edytował ten post 2008-02-07, godz. 20:24
Napisano 2008-02-07, godz. 18:46
Doris zanim złożysz pozew o rozwód zabezpiecz swoje mienie. Załóż swoje konto, zacznij tam przekazywać swoje pieniądze. Czyżbyś nie miała dostępu do konta męża na którym są Twoje pieniądze? Powinnaś to natychmiast uregulować i gdyby nawet Ci on robił wyrzuty to przecież masz przynajmniej! prawo dysponowac tym co zarobisz. Nie zwalaj jego zachowania na wszystkich świadków że tacy są. Nie wiem, może to ten system przemienia niektórych z nich w takich pozerów ale na pewno nie są przeciez tacy wszyscy. Koniecznie używaj numeru na POLICJĘ kiedy niszczy dom czy uzywa przemocy. KONIECZNIE. I podtrzymuje wcześniejsze to co napisałem - przydałoby Ci się jakies grono przyjaciół na odreagowanie tego. Doris niech Ci się włączy w końcu racjonalne działanie.
Trzymaj się
Napisano 2008-02-08, godz. 07:13
Dokładnie. Przynajmniej wyciągnij te pieniądze z konta (mam nadzieję, że masz pełnomocnictwo do dysponowania środkami złożonymi na nim) i załóż własne. I zrób tak, ja Ci radzi Abriella. Trzymaj się.
Napisano 2008-02-11, godz. 15:18
Napisano 2008-02-16, godz. 17:13
Użytkownik Doris edytował ten post 2008-02-16, godz. 17:17
Napisano 2008-02-16, godz. 19:10
DorisDziekuję Wam za wsparcie i za wszystkie posty. (...)
Napisano 2008-02-17, godz. 13:26
DORIS posłuchaj kolegi Cześka. Dziś dyktafony i kamery w komórkach są genialne pod tym względem, nie żałuj sobie bo nie tyle chodzi o to by zaraz mu obrabiać d...ę ale żeby w razie robienia przez niego problemów byś miała coś na dowód że nie wymyślasz tych rzeczy. Najlepiej kup komórke z pamiecia microSD min. 512 MB - raz nagrywaj sytuacje z ukrycia na dyktafon raz kamerą (dyktafon pociągnie baaardzo długo).Doris
najnowsze telefony komórkowe mają taką funkcję jak dyktafon i można nimi nieźle nagrać to, jak zachowuje się twój ślubny. Można też robić filmiki, to tak, jakbyś chciała mieć dowód na to jakim jest on człowiekiem.
A w razie rozwodu to sąd może zadecydować o podziale majątku i nie musisz się tego obawiać co on zabierze, bo może nic nie dostać, skoro rozpad następuje z jego winy.
Wątpię też, żeby wam się ułożyło w małżeństwie, jeśli was oboje nie zmieni Duch Święty. Więc jedynie co mogę poradzić, to albo wspólnie szukajcie tej przemiany, albo rozejdźcie się i nie róbcie sobie z życia piekła.
Właściwie nie wiem co można tu poradzić, ale żem mądrala (nie mylić z mędrcem) to chciałbym coś poradzić... Rozpad małżeństwa to w moich oczach wielka tragedia, tragedia miłości, wiary, nadziei i marzeń... ale jeszcze większa tragedią jest sadysta współmałżonek(nka)...
Nie po-traktuj tego jako recepty ale może jako coś do przemyśleń czy nie warto...:
- Tak jak już radzono - poradnia małżeńska,
- Jak niszczy sprzęty i bije bezwzględnie wezwij POLICJĘ!!!
- Zwiększ kontak z dawnymi przyjaciółmi (kawka, herbatka, pub, babskie pogaduchy) by wrócić do równowagi psychicznej - nie ma to jak w 3D.
- Proponuję wpaść na zlot forumowiczów na późną wiosnę (teraz mnie nie było ale następnego chyba nie przepuszczę)![]()
- Nie skreślać marzeń.
- Nie myśleć tylko o jednym co może pomóc zdystansowac się do sprawy.
- Przestać traktować się jako winna - do tanga trzeba dwojga.
- Dla odprężenia (bezwzględnie zalecane) iść na basen, do masażysty i się odpicować - a co!
- Jeśli czujesz w powietrzu zbierające chmury na kłutnie o ile to możliwe wyjść i olać faceta.
- A wiara - Bóg? Stań w Prawdzie a Prawda Cię wyzwoli - Marana-Tha.
Doris proszę - nie pekaj!
Islam zdominuje świat
Napisano 2008-02-17, godz. 16:59
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych