Skocz do zawartości

Zdjęcie

Głosili mi w Poznaniu

• Please log in to reply
25 replies to this topic

#21 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2008-02-20, godz. 12:20

Warto zwrócic uwage na czyn swiadomy i nie świadomy. Na czyn z premedytacja a z braku wyboru lub podjęcia trudnej decyzji. Objawienie 11:18 mówi dokładnie 'i zniszczyć niszczących ziemię"(z greki). Czym innym jest niszczenie świadome a nie świadome. Wylewanie czegoś do morza i zaśmiecanie ulicy a czym innym branie torebi plastikowej i wyrzucanie do kontenera z plastikiem. Widac generalnie ze świadomosć w wielu miejscach rosnie co do tego tematu. Ale niszczenie ziemii chemią i ludzi zbrojnymi atakami to cos innego niz pakowanie artykułu w torebke foliową w biedronce gdy kobieta musi zarobić na chleb dla dziecka. Kiedy generalizujemy temat biblii to wychodzą dziwne kulfony filozoficzne a nie duchowe rozważanie Słowa.

Pozdrawiam

No cóż, kiedy podałem ten przykład, to oczywiście śJ z którym rozmawiałem poza oskarżeniem innych o to, że używa przez nich foliowych worków, od razu zaatakował huty za efekt cieplarniany, tylko okazało się, że z chęcią korzysta z wyrobów metalowych, nie mówiąc o tym, że opala mieszkanie węglem.
A problem Chakmachu jest w tym, że śJ chętnie posługują się w swojej "ewangelizacji" tym wersetem aby pokazać jacy to inni są źli bo niszczą ziemię, a okazuje się, że sami wydatnie przyczyniają się do jej niszczenia, choćby do wycinania lasów i rozwoju przemysłu chemicznego aby drukować w milionowych egzemplarzach swoje publikacje w których przeinaczają to, co naucza Biblia.
Czesiek

#22 adzia

adzia

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 17 Postów

Napisano 2008-02-20, godz. 12:30

Dobre. Ja z reguły uciekam przed śJ. Nigdy im nie otwieram. Wydaje mi się, że nic nie wskóram a tylko się zdenerwuję. A na ulicy mnie nikt nie zaczepił od czasu mojego odpadnięcia. Teraz bedę z nimi próbować rozmawiać.

#23 pawel r

pawel r

Niepoprawne stworzenie Boga

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4853 Postów

Napisano 2008-02-20, godz. 13:35

Pod względem ekologii i niszczenia środowiska świadkowie są o wiele bardziej świadomi niz reszta społeczeństwa dlatego są za to bardziej odpowiedzialni kiedy używają reklamówek z tworzyw sztucznych :P
Należę do 144...

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...

#24 Padre Antonio

Padre Antonio

Ateista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2291 Postów

Napisano 2008-02-22, godz. 13:18

Warto zwrócic uwage na czyn swiadomy i nie świadomy. Na czyn z premedytacja a z braku wyboru lub podjęcia trudnej decyzji. Objawienie 11:18 mówi dokładnie 'i zniszczyć niszczących ziemię"(z greki). Czym innym jest niszczenie świadome a nie świadome. Wylewanie czegoś do morza i zaśmiecanie ulicy a czym innym branie torebi plastikowej i wyrzucanie do kontenera z plastikiem. Widac generalnie ze świadomosć w wielu miejscach rosnie co do tego tematu. Ale niszczenie ziemii chemią i ludzi zbrojnymi atakami to cos innego niz pakowanie artykułu w torebke foliową w biedronce gdy kobieta musi zarobić na chleb dla dziecka. Kiedy generalizujemy temat biblii to wychodzą dziwne kulfony filozoficzne a nie duchowe rozważanie Słowa.

Pozdrawiam

Czyn nieświadomy zwalnia od winy i co za tym idzie odpowiedzialności? Kulfony filozoficzne ... powiadasz?
"Jeśli dojdziesz ostatecznie do tego, że nie ma Boga, zachętą do cnoty i odwagi niech będzie dla ciebie radość i przyjemność, jaką dawało ci samo myślenie, i miłość innych, którą ci ono zapewni" Thomas Jefferson

#25 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2008-02-22, godz. 15:49

Czyn nieświadomy zwalnia od winy i co za tym idzie odpowiedzialności? Kulfony filozoficzne ... powiadasz?

Padre Antonio czy ty zawsze musisz się czepiać i "kopać leżącego" ;) Może po prostu nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi Chakmacha (ja zresztą też tego nie rozumiem)
Czesiek

#26 Padre Antonio

Padre Antonio

Ateista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2291 Postów

Napisano 2008-02-25, godz. 11:17

Padre Antonio czy ty zawsze musisz się czepiać i "kopać leżącego" ;) Może po prostu nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi Chakmacha (ja zresztą też tego nie rozumiem)

ZAWSZE :D :D
"Jeśli dojdziesz ostatecznie do tego, że nie ma Boga, zachętą do cnoty i odwagi niech będzie dla ciebie radość i przyjemność, jaką dawało ci samo myślenie, i miłość innych, którą ci ono zapewni" Thomas Jefferson

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych