Raymond Franz "Kryzys Sumienia"
Napisano 2003-10-25, godz. 02:24
Napisano 2004-07-06, godz. 09:14
Napisano 2004-07-06, godz. 15:27
Jak ktoś potrzebuje to mogę przesłac mailem spakowane zipem.
Pozdrawiam
Katarzyna (vel Gepardzica)
Napisano 2004-07-07, godz. 16:02
Mogę cię uspokoić w twych wątpliwościach, mimo to (biorąc pod uwagę techniczne ograniczenie dostępu do książki - internet, oraz brak dodruku w wersji książkowej, jak i aurę, jaką wokół niej zbudowano - odstępczej publikacji) sporo świadków Jehowy przeczytało ją, lub zapoznało sie z częścią informacji w niej zawartych. Oczywiście recenzje są różne, niemniej zmuszają do indywidualnego wyciągnięcia wniosków.Powinien to przeczytać każdy odchodzacy ze zboru świadków Jehowy a również polecam czynnym świadkom Jehowy, choć wątpię czy ktoś z nich przeczyta.
Osobiście jestem nią zbudowany, pozwoliła mi zrozumieć pewne mechanizmy i zachowania jakie obesrwowałem od lat, a nie mogłem do końca zrozumieć ich racjionalnych podstaw, oraz pogodzić z zapewnieniami o kierownictwie jakie temu wszystkiemu zapewnia Bóg.
Co więcej, pozwoliła mi już nie obarczać winą tych, którzy i tak nie mają większego wpływu na rozwój sytuacji zarówno w zborze jaki i całej organizacji, a jedynie patrzeć i oceniać te osoby na płaszczyźnie indywidualnej. Efezjan 5: 1, 2, 10
Pozdrawiam
Panter
Napisano 2005-05-17, godz. 20:14
Fundacja Słowo Nadziei:Książkę Raymonda Franza można ściągnąć STĄD
Zapisana jest w formacie pdf.
"Książka Kryzys Sumienia nie jest już dostępna na naszej stronie."

Czy to ma coś wspólnego z planowaną ponowną edycją tej książki?
---------------------------------------------------------------------------------
"Wśród SJ, wszyscy mówią o "prawdzie", ale nikt jej nie może (do końca) powiedzieć..."
"Żeby do zródła dotrzeć, trzeba pod prąd popłynać."
"Kto choć raz zajrzał za kulisy, ten już dłużej nie zadowoli się fasadą."
"Z kłamstw, w które uwierzymy, stają się prawdy, z którymi żyjemy."
"Nikt nie jest tak ślepy jak ten, który nie chce widzieć."
"W każdej religii są owce i pasterze, ale tylko owce są dojone, strzyżone i zarzynane, pasterze nie..."
Napisano 2005-05-17, godz. 20:55
A tak na marginesie panie Matusiak - jak to jest z moim szpiegostwem z ramienia Nadarzyna? Czy naprawdę jestem zagrożeniem dla exŚJ? Czy nie jestem wiarogodny w moich tłumaczeniach? A kiedy pan zacznie coś w końcu tłumaczyć i wydawać? Bo blokada wszelkiej inicjatywy w tym kierunku wskazuje tylko na pańskie zainteresowanie kasą a nie chęcią publikowania tak waznych dla milionów ludzi informacji. W każdym razie jestem zdegustowany pańską obłudną postawą.
Pzdr.
A member of AJWRB group
Napisano 2005-07-13, godz. 10:08
Ludzkie życie jest zbyt cenne, aby szymon miał nam zabraniać wyciągania owiec, które w sabat wpadły do rowu.
jest dla mnie oczywiste, że to, co jest oczywiste dla jednych, nie musi być oczywiste dla drugich.
Napisano 2005-08-04, godz. 07:59
Pozdrawiam,
Napisano 2005-12-14, godz. 12:06
Napisano 2005-12-14, godz. 13:15

Napisano 2005-12-14, godz. 14:44
A co tu negować, kiedy oficjalnie było to podawane w literaturze WTS. Wszystko to jest dostępne do dnia dzisiejszego na Watchtower Library.Spotkaliście się już z tym,że śJ negują fakt,że Ray Franz był członkiem CK oraz,że nie jest bratankiem Fredericka Franza?
The Watchtower, 15 stycznia 1975, s.60
The Governing Body is now composed of eighteen members, all anointed, and the other ten are as follows: Frederick W. Franz, Raymond V. Franz, George D. Gangas, Leo K. Greenlees, John O. Groh, Milton G. Henschel, William K. Jackson, Nathan H. Knorr, Grant Suiter and Lyman A. Swingle.
Kingdom Ministry, 8/1980, s.2
This is a notification that Raymond Victor Franz is no longer a member of the Governing Body and of the Brooklyn Bethel family as of May 22, 1980.
Czyżby ktoś chciał dyskutować z faktami?
Pzdr.
A member of AJWRB group
Napisano 2005-12-14, godz. 15:20
Takie opinie mogą szerzyć raczej szeregowi SJ nie zbyt obeznani z faktami. WTS oficjanie nie zaprzecza temu.
Jednakże w skorowidzu do książki ,,Świadkowie (...)głosiciele..." i w aktualnych skorowidzach do wydawnictw WTS, brak hasła: ,,Franz R."
ben-salem
Napisano 2005-12-14, godz. 19:25

Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2005-12-29, godz. 18:29
Napisano 2005-12-29, godz. 18:39

--
Informacja Forum Watchtower: konto wyłączone.
Napisano 2005-12-29, godz. 18:43
Napisano 2006-01-12, godz. 07:55
PZDR.
spowija nutami policzki
jak wąż - Szatan to gra
na fortepianie życia...
wije sie łzami po twarzy
odwodząc serce od szczęścia
szyderczo - w Twych oczach
w grzech mnie otulił...
Napisano 2006-01-12, godz. 12:06

pzdr.