Sebastian Andryszczak, on 2007-06-21 22:55, said:
a czy uważasz za coś głupiego noszenie obrączki zaręczynowej lub obrączki ślubnej? A czy uważasz za niestosowne, jeśli dziewczyna nosi na szyi otrzymane od chłopaka złote serduszko?
Jeśli akceptujesz noszenie na palcu czy na szyi symbolu miłości, to dlaczego nie odniesiesz tego do znaku krzyża? Dlaczego wolno obnosić się ze znakiem miłości doznanej od chłopaka czy dziewczyny, a nie wolno wg Ciebie nosić symbolu Bożej miłości do każdego człowieka?
Z mojego subiektywnego punktu widzenia: obrączka tak, ponieważ jest to zwyczaj, który nie jest zły... a czasami się nawet przydaje w niezręcznych sytuacjach.
serduszko... wyraz sympatii tyle w tym fajnego, co też głupiego. To nie serduszko ma zapewniać ani przypominać o miłosci, tylko partner, czyż nie? Więc po cóż one jest? Dla ozdoby? Mogę nosić złoty łańcuch, jeśli mi z tym wygodnie, ale po co? 1Korynt 6, 12 "Wszystko mi wolno, ale nie wszystko jest korzystne. Wszystko mi wolno, ale ja nie dam się niczemu zagarnąć pod władzę."
Lepiej nie kupować i oddać pieniązki dla biednych- szczerze.
Nie reprezentuję żadnej organizacji. Moje wypowiedzi nie mają nic wspólnego z żadną organizacją, czy też grupą ludzi, którzy działają w określonym celu. Jakakolwiek zbieżność poglądów nie powinna być utożsamiana z poglądami, tudzież poglądem osób, organizacji, społeczności. Zastrzegam sobie prawo do interpretacji, formatowania, edycji moich wypowiedzi oraz udzielania wyjaśnień i sprostowań.
Pozdrawiam!