Skocz do zawartości

Zdjęcie

Black Red White - sukces ŚJ

• Please log in to reply
184 replies to this topic

#101 Noc_spokojna

Noc_spokojna

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3033 Postów

Napisano 2006-12-27, godz. 17:12

Moja siostra kupiła meble BRW i jest nimi zachwycona. Podobnie moje koleżanki i mój szef.

Szef, ten okropny katolik, co to mu się nic w życiu nie podoba, jest wredny i wszystkim na złość robi ? :blink:
Musisz Ewa zweryfikować pogląd na jego temat, bo jak potrafi się zachwycić meblami, i to jeszcze produkowanymi przez SJ, to może nie jest z nim tak źle :P . Jakby był taki czepialski, to na pewno coś felernego by znalazł ;) .

Pozdrawiam cieplutko

Dosia

#102 ewa

ewa

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2111 Postów

Napisano 2006-12-27, godz. 17:26

Szef, ten okropny katolik, co to mu się nic w życiu nie podoba, jest wredny i wszystkim na złość robi ? :blink:

Jest okropny, jak sam o sobie mówi: w niedzielę idzie do kościoła, a w poniedziałek łamie wszystkie przykazania ;)

PS. Sorry, pomyliłam się, napisałam "koleżanki", a powinno być "koleżanka".

Użytkownik ewa edytował ten post 2006-12-27, godz. 17:29

#103 jb

jb

^o^

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 4057 Postów

Napisano 2007-06-26, godz. 12:10

Najnowsze informacje:

Lubelski miliarder na liście Wprost

Tadeusz Chmiel, właściciel Black Red White, jest najbogatszym reprezentantem Lubelszczyzny – wynika z opublikowanej przez tygodnik „Wprost” tegorocznej listy 100 najbogatszych Polaków.

Chmiel z majątkiem 1,5 mld złotych uplasował się na 16. miejscu rankingu. Fortuny dorobił się na produkcji mebli. Obecnie jest właścicielem 95 proc. akcji firmy Black Red White, która w 2006 r. miała przychód w wysokości 1,4 mld zł. Chmiel ma też udziały w firmie Convex Glass zajmującej się produkcją szkła.

(...)

źródło: "Kurier Lubelski", link

.jb

#104 P.K.Dick

P.K.Dick

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1296 Postów

Napisano 2007-06-26, godz. 16:55

Fajnie że są tacy bogaci bracia, na pewno wielu ludzi ma dzięki temu pracę i byt zapewniony.

Widzę odstępców i wstręt mnie ogarnia, bo mowy Twojej nie strzegą. Psalm 119:158 B.T.

#105 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów
  • Gadu-Gadu:748371

Napisano 2007-06-26, godz. 17:10

T.Chmiel wg mojej wiedzy nie finansuje al-kaidy, nie produkuje broni ani narkotyków tylko meble, a więc dorabia się legalnie i etycznie.

Moim zdaniem, jeśli Tadziu Chmiel zrobił coś złego (a nic mi o tym nie wiadomo) krytycy powinni powiadomić prokuratora lub inne właściwe organa państwowe a jeśli nie mają na niego żadnego konkretnego haka, to powinni dać gościowi spokój.

#106 pawel r

pawel r

Niepoprawne stworzenie Boga

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4853 Postów

Napisano 2007-06-26, godz. 18:21

A ktoś Tadkowi Chmielowi nie daje spokoju oprócz reporterów?
Należę do 144...

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...

#107 Adelfos

Adelfos

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2574 Postów
  • Gadu-Gadu:8433368

Napisano 2007-06-27, godz. 05:32

A ktoś Tadkowi Chmielowi nie daje spokoju oprócz reporterów?

Ja wysłałem Tadziowi trochę literatury w różnych językach nt. biblijnego spojrzenie na finanse :ph34r:
Dołączona grafika

#108 sebol

sebol

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3836 Postów

Napisano 2007-06-27, godz. 19:09

Ja wysłałem Tadziowi trochę literatury w różnych językach nt. biblijnego spojrzenie na finanse :ph34r:

hmm tzn. jakie ? jest takie? ;-)
"Nie umiem wyobrazić sobie Boga nagradzającego i karzącego tych, których stworzył, a którego cele są wzorowane na naszych własnych - krótko mówiąc, Boga, który jest jedynie odbiciem ludzkich słabości." A.Einstein

"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins

#109 slawo

slawo

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 107 Postów

Napisano 2007-06-27, godz. 19:20

Fajnie że są tacy bogaci bracia, na pewno wielu ludzi ma dzięki temu pracę i byt zapewniony.

współpracuję z firma BRW (sprzedaję ich meble), z współpracy jestem zadowolony, zarabiam na tym dobrze. w mojej firmie jest ztrudnionych 8 osób, zadna z nich nie jest i nie była śj. i na razie nikt nie myśli o odejściu z pracy. :P

Użytkownik slawo edytował ten post 2007-06-27, godz. 19:21

#110 pawel r

pawel r

Niepoprawne stworzenie Boga

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4853 Postów

Napisano 2007-06-27, godz. 21:21

sławo to współpracujesz jako B2B a nie w obrębie tego samego B ;)
Należę do 144...

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...

#111 Adelfos

Adelfos

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2574 Postów

Napisano 2007-06-28, godz. 00:00

hmm tzn. jakie ? jest takie? ;-)

"Niech każdy czyni tak, jak postanowił w sercu, nie z ociąganiem się albo pod przymusem, gdyż Bóg miłuje dawcę rozradowanego." (2 Kor 9:7)
Dołączona grafika

#112 sebol

sebol

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3836 Postów

Napisano 2007-06-28, godz. 04:43

"Niech każdy czyni tak, jak postanowił w sercu, nie z ociąganiem się albo pod przymusem, gdyż Bóg miłuje dawcę rozradowanego." (2 Kor 9:7)

Fundacja? aaa czyli Pan Tadek ma cały swój majątek rozdac ;-)? heheh dobre

Użytkownik sebol edytował ten post 2007-06-28, godz. 04:44

"Nie umiem wyobrazić sobie Boga nagradzającego i karzącego tych, których stworzył, a którego cele są wzorowane na naszych własnych - krótko mówiąc, Boga, który jest jedynie odbiciem ludzkich słabości." A.Einstein

#113 Adelfos

Adelfos

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2574 Postów

Napisano 2007-06-28, godz. 05:24

czyli Pan Tadek ma cały swój majątek rozdac

...tak, jak postanowił w sercu...

Użytkownik Adelfos edytował ten post 2007-06-28, godz. 05:27

Dołączona grafika

#114 slawo

slawo

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 107 Postów

Napisano 2007-06-28, godz. 06:07

sławo to współpracujesz jako B2B a nie w obrębie tego samego B ;)

nie rozumiem

#115 sebol

sebol

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3836 Postów

Napisano 2007-06-28, godz. 07:15

...tak, jak postanowił w sercu...

eee czysty komunizm ;-)

#116 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2007-06-28, godz. 08:17

Zapewne zatrudnia wielu świadków. Żeby jednak nie było zbyt malinowo: słyszałem, że odmawiał pracy (jakiejkolwiek) ludziom ze swojego zboru. Poza tym, z tego co wiem, cały zarząd BRW to NIE SJ (co akurat mnie nie dziwi). B)
"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

#117 ewa

ewa

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2111 Postów

Napisano 2007-07-09, godz. 18:27

Poza tym, z tego co wiem, cały zarząd BRW to NIE SJ (co akurat mnie nie dziwi). B)

Hm, tylko że jedno raczej nie ma nic wspólnego z drugim. Zarząd zazwyczaj wybiera rada nadzorcza, komisja rewizyjna lub zgromadzenie wspólników (walne zgromadzenie). Wszystko zależy od umowy spółki (statutu).
Oczywiście, ten ostatni może przewidywać wybór zarządu przez jakiegoś konkretnego wspólnika (akcjonariusza), ale szczerze powiedziawszy nigdy się z tym nie spotkałam, a trochę się tych umów naczytałam. Pozdr.

#118 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2007-07-09, godz. 22:09

Hm, tylko że jedno raczej nie ma nic wspólnego z drugim. Zarząd zazwyczaj wybiera rada nadzorcza, komisja rewizyjna lub zgromadzenie wspólników (walne zgromadzenie). Wszystko zależy od umowy spółki (statutu).
Oczywiście, ten ostatni może przewidywać wybór zarządu przez jakiegoś konkretnego wspólnika (akcjonariusza), ale szczerze powiedziawszy nigdy się z tym nie spotkałam, a trochę się tych umów naczytałam. Pozdr.

Ma tyle wspólnego, że można przypuszczać, iż braciszkowie na Brooklynie raczej stoją przy taśmach na halach fabrycznych, a nie śmigają w krawatach po biurze zarządu. Z boku mogłoby się wydawać, że BRW to działeczka dla młodych, drapieżnych finansistów czy marketingowców spod znaku Watchtower (zaczynają się pojawiać na rynku). Tymczasem wszystko wskazuje, że niekoniecznie musi tak być. Zresztą nie wiem tego na pewno; jeśli ktoś ma dokładniejsze dane, chętnie poczytam.
"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

#119 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2007-07-10, godz. 06:20

Właścicielem BRW jest p. Tadeusz Chmiel (przynajmniej udziałowcem większościowym) i to on ustala kto jest w zarządzie. O ile wierzyć w to co piszą gazety.
Czesiek

#120 Ashmoore

Ashmoore

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 24 Postów

Napisano 2007-07-17, godz. 11:49

religia nie ma tu zadnego znaczenia...mozna byc chrzescijaninem, Zydem, albo i zatwardzialym ateista, trzeba miec po prostu dobry pomysl i konsekwentnie go realizowac, wiec nie rozumiem skad te przechwalki, "ja jest ŚJ", wielkie mi halo!!!!!
A gdyby tak zmienić cały świat, nie zaczynając od siebie???

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych