I tak np. katolicy mogą jeść mięso w piątek, jeżeli ważne względy za tym przemawiają, np. są w gościnie w niechrześcijańskim kraju, gdzie zwyczajowo wita się gości pieczoną świnią. Buddyści zachowujący wegetarianizm też podobno mogą z niego zrezygnować, kiedy w gościnie podadzą im mięso. Równowaga - oto tajemnica.
A prezerwatywy?
Nie nie jestem w sekcie jestem wolnym czlowiekiem nie musze sie rozliczac przed zadna organizacja,
Jedynie przed spowiednikiem tlumaczyc sie za uzywanie srodkow zapobiegajacym ciazym. No chyba, ze tak jak Tobie nakazuja Twoi Panowie trzymasz sie ich zasad.
o szczerosci serca duzo by mozna mowic, czy czlowiek karmiony nienawiscia do innych wyznan popadajacy w pewien rodzaj megalomani , uwazajac ,ze jest lepszy od innych bo wyszedl z tego swiata ,moze byc szczery w tym co mysli i czuje i jego pobutki sa ratowaniem innych
Widzisz w ludziach zle pobudki, bo sama masz zle. Jestes zlosliwa ponad miare. Jak wspomnialas, nie bylas w organizacji wiec wygadujesz glupoty, jakie tylko slina naniesie Tobie na jezyk. Uogolniasz wszystkich az do bolu. Swiadkowie sa uczeni nienawisci do innych religii? Raczej predzej gloryfikowania swojej wlasnej. Swiadkowie nienawidza systemow, a nie ludzi samych w sobie. Poza tym sa rowniez uczeni milosci, czytaja Pismo Swiete, tak czesto, ze przecietny ksiadz pewnie wiele by dal, aby jego parafianie poswiecali na czytanie Pisma choc 10% czasu, ktory na to poswiecaja swiadkowie. A Biblia, tak jak kazda ksiazka potrafi wywierac wplyw na ludzi, i jest w niej, szczegolnie w NT wiele milosci, milosci do blizniego, ktora sJ wlasnie nabywaja.
czy raczej wlasnej d.py, za wszelka cene ,i robia to celowo i z pelna swiadomoscia, po czym to poznaje ,ze byles w sekcie, bo byles ?!- i czuc te Twoje rozgoryczenie na kilometr ,te poszukiwanie swojego Ja
To tez. Na tym wlasnie polega psychomanipulacja, ktorej ci ludzie ulegli. Ale radiomaryjnym ciezko to po prostu zrozumiec.
Aha, a Twoje rozgorycznie i jeszcze paru innych rowniez czuc co najmniej na kilometr.
Użytkownik Terebint edytował ten post 2007-12-12, godz. 16:24