Skocz do zawartości

Zdjęcie

Długie włosy i długa broda

• Please log in to reply
269 replies to this topic

#121 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-09-27, godz. 11:44

(z przeniesienia)

Jezus wprawdzie się nie golił, lecz miał modnie przystrzyżoną bródkę, a'al Chuck Noris. :D . Tak przynajmniej wnioskuję z rycin Towarzystwa. Skąd oni to wiedzą? Ano mają swoje konszachty :P . Za to golił się z pewnością Adam w raju, czego dowodzi książka "Od raju utraconego do raju odzyskanego" ;) :lol:
"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

#122 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-09-27, godz. 11:56

brat_jaracz, on 2006-09-27 13:44, said:

Jezus wprawdzie się nie golił, lecz miał modnie przystrzyżoną bródkę, a'al Chuck Noris. :D . Tak przynajmniej wnioskuję z rycin Towarzystwa. Skąd oni to wiedzą? Ano mają swoje konszachty :P . Za to golił się z pewnością Adam w raju, czego dowodzi książka "Od raju utraconego do raju odzyskanego" ;) :lol:

Byłem tak zaaferowany tą historią, że o Adamie zapomniałem, ale to cenny przykład, :) ponadto na rycinach widać, że Adam był Aryjczykiem, czemu przeczą najnowsze badania National Geographic spąsorowane przez IBM. :( Czy obecne Ciało Kierownicze jest czysto aryjskie? :D :D :lol:
Złamanie regulaminu Forum. Konto zawieszone.

#123 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-09-27, godz. 13:48

lightdrink, on 2006-09-27 13:56, said:

Byłem tak zaaferowany tą historią, że o Adamie zapomniałem, ale to cenny przykład, :) ponadto na rycinach widać, że Adam był Aryjczykiem, czemu przeczą najnowsze badania National Geographic spąsorowane przez IBM. :( Czy obecne Ciało Kierownicze jest czysto aryjskie? :D :D :lol:

No nie, rzeczywiście Ciało Kierownicze jest Aryjskie, ale ubaw, :D :D :lol: a oto link do artykułu na forum: http://watchtower.or...s...ost&p=18938

Użytkownik lightdrink edytował ten post 2006-09-27, godz. 13:48

#124 Padre Antonio

Padre Antonio

Ateista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2291 Postów

Napisano 2006-09-27, godz. 14:58

Ubiór rytualny obowiązuje :)
Przekonałem sie o tym pod koniec lipca. Upał jak 150, na sale wbija sie jeden brat (pomocnik) w srednim wieku, spodnie na kant, uprasowana koszula rozpięta pod szyją, bez krawatu. Wyglądał całkiem przyzwoicie, ale modlił się na zakończenie zebrania ... Życzliwy brat dał mu krawat do modlitwy, ni w pięć ni w dziesięć nie pasował do jego ubioru, ale na modlitwie krawat miał :D A CO !!!

Nie mógł bez krawatu? Bóg by go nie wysłuchał, czy co?
"Jeśli dojdziesz ostatecznie do tego, że nie ma Boga, zachętą do cnoty i odwagi niech będzie dla ciebie radość i przyjemność, jaką dawało ci samo myślenie, i miłość innych, którą ci ono zapewni" Thomas Jefferson

#125 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-09-27, godz. 15:11

Padre Antonio, on 2006-09-27 16:58, said:

Ubiór rytualny obowiązuje :)
Przekonałem sie o tym pod koniec lipca. Upał jak 150, na sale wbija sie jeden brat (pomocnik) w srednim wieku, spodnie na kant, uprasowana koszula rozpięta pod szyją, bez krawatu. Wyglądał całkiem przyzwoicie, ale modlił się na zakończenie zebrania ... Życzliwy brat dał mu krawat do modlitwy, ni w pięć ni w dziesięć nie pasował do jego ubioru, ale na modlitwie krawat miał :D A CO !!!

Nie mógł bez krawatu? Bóg by go nie wysłuchał, czy co?

No... krawat podkreśla, że człowiek w krawacie to człowiek Towarzystwa Strażnica, ale jest to błędne przekonanie, gdyby brat w krawacie przed swoim nazwiskiem napisał: Towarzystwo Strażnica i wysłał tak zaadresowaną korespondencję ... i gdyby taka korespondencja trafiła w łapki Nadzorcy, no to brat w krawacie szybko mógłby się przekonać, że nie jest człowiekiem Towarzystwa. :D :D :lol:

#126 wojtek37

wojtek37

Domownik forum (501-1000)

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 612 Postów

Napisano 2006-09-27, godz. 15:25

Moja wiedza o Izraelitach za czasów Jezusa, karze mi suę stanowczo nie zgodzić z wersją ŚJ na temat brody, i długich włosów. Skąd oni wzięli takie rewelacje?. :D

#127 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2006-09-27, godz. 16:26

wojtek37, on 2006-09-27 17:25, said:

Moja wiedza o Izraelitach za czasów Jezusa, karze mi suę stanowczo nie zgodzić z wersją ŚJ na temat brody, i długich włosów. Skąd oni wzięli takie rewelacje?. :D

A fe Wojtek
Podważając to co głosi "niewolnik" podważasz nie ludzkie słowa, ale to, co mówi bog poprzez swój kanał.

Fakt, że jeszcze trzeba by ustalic co to za bóg i czy wierzyć temu kanałowi, ale to już inna bajka.
Czesiek

#128 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-09-28, godz. 08:54

Czesiek, on 2006-09-27 18:26, said:

A fe Wojtek
Podważając to co głosi "niewolnik" podważasz nie ludzkie słowa, ale to, co mówi bog poprzez swój kanał.

Fakt, że jeszcze trzeba by ustalic co to za bóg i czy wierzyć temu kanałowi, ale to już inna bajka.

Zawsze uważałem, że "niewolnik" jest już w tak podeszłym wieku, że większość głosów które słyszy to omamy słuchowe i tu Cześkowi przyznaję świętą rację, "... że jeszcze trzeba by ustalic co to za bóg ..." i nagrać jego głos jak przemawia do "niewolnika" np. na dyktafonie. :D :D :lol:

#129 Fly

Fly

Domownik forum (501-1000)

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 712 Postów

Napisano 2006-09-28, godz. 11:21

lightdrink, on 2006-09-27 15:48, said:

No nie, rzeczywiście Ciało Kierownicze jest Aryjskie, ale ubaw, :D :D :lol: a oto link do artykułu na forum: http://watchtower.or...s...ost&p=18938

Czy kolega moze podac definicje "aryjskosci"? Bo mam dziwne wrazenie, ze kolegi okulary sa z filtrem kolorowym...

#130 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-09-28, godz. 12:12

Fly, on 2006-09-28 13:21, said:

Czy kolega moze podac definicje "aryjskosci"? Bo mam dziwne wrazenie, ze kolegi okulary sa z filtrem kolorowym...

No ... moim zdaniem jeden kolorowy brat nie zaciemini całego obrazu, jeżeli chodzi o izraelitów, to ci którzy żyją w USA są bardzo aryjscy. :) Ale prezesi Towarzystwa raczej wygjądają na 100% aryjczyków, no chyba, że się znowu mylę? :) :D :lol:

Użytkownik lightdrink edytował ten post 2006-09-28, godz. 12:18

#131 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-09-29, godz. 07:58

Oczywiście. Ten jeden ciemnoskóry brat to tylko zasłona dymna :P ;) . W końcu kto jak kto, ale Kanał musi się kamuflować NAJLEPIEJ :lol:
"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

#132 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-09-29, godz. 11:25

brat_jaracz, on 2006-09-29 09:58, said:

Oczywiście. Ten jeden ciemnoskóry brat to tylko zasłona dymna :P ;) . W końcu kto jak kto, ale Kanał musi się kamuflować NAJLEPIEJ :lol:

No, ale widać, że Chińczycy jeszcze nie byli w tym szacownym gronie, choć ze statystyki wynika, że już powinni być dawno, przecież amerykanie to mała nacja. Prawdopodobnie Toważystwo zna stare chińskie przysłowie: wynajmij Chińczykowi mieszkanie, a za miesiąc będziesz wynajmował Chińczykom cały dom! :D :D :lol:

#133 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-09-29, godz. 16:37

Eeee, to nie takie oczywiste, bo Świadków Dżehovy jest w Kraju Środka niewielu, za to w Japonii - sporo. Jestem jak najbardziej za. Niechże kanał będzie barwny, kolorowy i wielokulturowy. W zasadzie taki kanał powinien przypominać inne kanały, np. MTV, i mieć swoje filie w różnych krajach. Np. Ciało Kierownicze Azja. B) :rolleyes: :P

Użytkownik brat_jaracz edytował ten post 2006-09-29, godz. 16:38

"Rejs"

#134 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2006-09-29, godz. 20:29

brat_jaracz, on 2006-09-29 18:37, said:

Eeee, to nie takie oczywiste, bo Świadków Dżehovy jest w Kraju Środka niewielu, za to w Japonii - sporo. Jestem jak najbardziej za. Niechże kanał będzie barwny, kolorowy i wielokulturowy. W zasadzie taki kanał powinien przypominać inne kanały, np. MTV, i mieć swoje filie w różnych krajach. Np. Ciało Kierownicze Azja. B) :rolleyes: :P

Ależ ma filje, tylko z mniejszymi uprawnieniami jak to bywa z filjami. A w Polsce siedzą w Nadarzynie
Czesiek

#135 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-09-29, godz. 21:09

No to jasne, że ma filie, takie mniej znaczące. Ale najfajniej byłoby, gdyby zgodnie z duchem globalizacji zwłoki kierownicze rozproszyły się po całej Ziemi. Próbowałem w ramach kawału na prima aprilis sprzedać newsa, że tak właśnie się stało, ale chyba niewielu mi uwierzyło :P . I słusznie. Prędzej George Bush zrzeknie się władzy, a Wrzodak zostanie czcicelem Raroga, niż CK odda swoją władzę i pozycję. I to już wcale nie jest takie śmieszne... A więc kończę, bo sympatyczny temat robi się nam ponury.

Użytkownik brat_jaracz edytował ten post 2006-09-29, godz. 21:09

"Rejs"

#136 lightdrink

lightdrink

Forumowicz (51-500)

• Członkowie bez edycji
  • PipPip
  • 314 Postów

Napisano 2006-09-30, godz. 20:37

brat_jaracz, on 2006-09-29 23:09, said:

No to jasne, że ma filie, takie mniej znaczące. Ale najfajniej byłoby, gdyby zgodnie z duchem globalizacji zwłoki kierownicze rozproszyły się po całej Ziemi. Próbowałem w ramach kawału na prima aprilis sprzedać newsa, że tak właśnie się stało, ale chyba niewielu mi uwierzyło :P . I słusznie. Prędzej George Bush zrzeknie się władzy, a Wrzodak zostanie czcicelem Raroga, niż CK odda swoją władzę i pozycję. I to już wcale nie jest takie śmieszne... A więc kończę, bo sympatyczny temat robi się nam ponury.

Dla odmiany,
czy prawdziwi Świadkowie Jehowy mogą sobie robić transplantację włosów?
Widziałem kiedyś taki zabieg w TV, jegomość przeszczepiał włosy łonowe na głowę. Piszę o tym, bo może by się jakoś dało pomóc kilku łysym Braciom? Czy Biblia coś mówi na ten temat? :D :D :lol:

#137 Oko-Rentgen

Oko-Rentgen

Pokój Ci obcy przybyszu!

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1320 Postów
  • Lokalizacja:Niemcy, Nadrenia Północna-Westfalia. Rok produkcji: 1977 n.e.

Napisano 2006-10-01, godz. 01:28

lightdrink, on 2006-09-30 22:37, said:

Dla odmiany,
czy prawdziwi Świadkowie Jehowy mogą sobie robić transplantację włosów?
Widziałem kiedyś taki zabieg w TV, jegomość przeszczepiał włosy łonowe na głowę. Piszę o tym, bo może by się jakoś dało pomóc kilku łysym Braciom? Czy Biblia coś mówi na ten temat? :D :D :lol:

Witaj LD, no to proszę spójrzmy na własnego avatarka a znajdziemy bliskie nam osoby, godne pomocy.
Pozdrawiam. ;)
Na marginesie:
"Popatrz w zwierciadło Pana, to zobaczysz swoje własne strachy" - cytat gkj

Użytkownik Oko-Rentgen edytował ten post 2006-10-01, godz. 01:40

#138 sebol

sebol

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3836 Postów

Napisano 2006-10-01, godz. 06:09

o łysinie mówi w kotekscie choroby! i chyba było kilku łysych mężów biblijnych, podajże Ap. Paweł był łysy ;-)

ps. a SJ - chyba jak ktoś jest nadziany i ma odwagę przed bólem to może ;-)
"Nie umiem wyobrazić sobie Boga nagradzającego i karzącego tych, których stworzył, a którego cele są wzorowane na naszych własnych - krótko mówiąc, Boga, który jest jedynie odbiciem ludzkich słabości." A.Einstein

"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins

#139 Padre Antonio

Padre Antonio

Ateista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2291 Postów

Napisano 2006-10-04, godz. 10:19

Co do różnego rodzaju zabiegów szeroko pojętej chirurgii plastycznej i transplantologii to zalezy czy trafimy na ortodoksa czy liberała. Liberał zrozumie, że wiele poprawek niesie za sobą usunięcie kompleksów i związanych z nimi stanów depresyjnych i zaburzeń emocjonalnych. Ortodoks będzie się czepiał do pomalowanych paznokci tłumacząc, że kobiety "niech będą skormne".
Dla liberała nie będzie problemem korygowanie nosa, blizn, powiekszanie biustu z rozmaru 0 do B :-) a dla ortodoksa będzie to kult ciała.

Szczerze mówiąc nie pamiętam czy było cos o tym w gazetkach WTSu.
"Jeśli dojdziesz ostatecznie do tego, że nie ma Boga, zachętą do cnoty i odwagi niech będzie dla ciebie radość i przyjemność, jaką dawało ci samo myślenie, i miłość innych, którą ci ono zapewni" Thomas Jefferson

#140 jb

jb

^o^

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 4057 Postów

Napisano 2007-03-11, godz. 17:18

Fly, on 2006-03-21 18:11, said:

Dżinsy, szorty i "koszulki z napisami" są absolutnie niestosowne np. dla delegatów na kongres, nawet gdy są już po programie.

Amerykańscy bracia chyba nie bardzo się tym przejmowali i dlatego kwietniowy numer KM przypomina im o zakazie noszenia takich strojów na kongresach (nawet w czasie wolnym po programie). link
.jb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych