Czy wierzysz w KONIEC ŚWIATA?
Napisano 2006-04-17, godz. 15:21
Ale gdyby piszący tu czytali cały temat, to by wiedzieli, że pytanie dotyczy każdego innego "końca świata", oprócz tego z wypaleniem Słońca.
Napisano 2006-04-17, godz. 16:03
O każdym innym końcu świata mogę rozmawiać tylko w obecności psychiatry.5 mld lat to więcej, niż wynosi wiek ziemi. Jeszcze mamy czas.
Ale gdyby piszący tu czytali cały temat, to by wiedzieli, że pytanie dotyczy każdego innego "końca świata", oprócz tego z wypaleniem Słońca.
Napisano 2006-05-05, godz. 23:58
Jezus przytoczył kilka przykładów które będą zwiastować Armagedon cyt.(Koniec Świata)
1).Jezus Powiedział: ''Będziecie słuszeć o wojnach, a także wieści wojenne (...) Powstanie bowiem naród przeciw Narodowi i królestwo przeciw królestwu''. Czy słyszeliście doniesienia o wojnach?
Od roku 1914 do 1918 toczyła się I wojna światowa, a od roku 1939 do 1945 trwała II wojna światowa. Nigdy wcześniej nie było wojen, które objęłyby cały świat! Obecnie wojny są prowadzone w różnych zakątkach ziemi. niemal codziennie informują nas o tym telewizja, radio i gazety.
2).Natepnie Jezus zapowiedział: ''Będą też niedobory żywności(...) w jednym miejscu po drugim''. Jak zapewne wiecie, nie wszyscy mają co jeść. Kżdego dnia umiera z tego powodu tysiące osób.
3).Jezus dodał również: ''W jednym miejscu po drugim będą zarazy''. Czy wiecie, co to są zarazy?? - Są to choroby, które zabijają tysiące ludzi. Na przykład choroba zwana Grypą Hiszpańską zabiła w ciągu mniej wiecej roku jakieś 20 milionów osób.
4). Jezus podał kolejną część znaku, mówiąc: ''Będą (...) trzęsienia ziemi w jednym miejscu po drugim''. Od roku 1914 zdarza się wiele trzęsień ziemi.
5).Jezus mówił też, że 'będzie coraz więcej zła'. Właśnie dlatego jest tyle kradzieży i przemocy. Nigdy wcześniej przetepczośc i przemoc nie szerzyły się tak bardzo jak obecnie.
6).O jeszcze jednej ważnej części znaku Jezus powiedział tak: ''Ta dobra nowina o królestwie będzie głoszona po całej zamieszkałej ziemi na świadectwo wszystkim narodom; a potem nadejdzie koniec''(Mateusza 24:14).
7).Ogłoszenie ''pokoju i bezpieczeństwa'' - Ma nastąpic jeszcze jedno wydarzenie, które będzie nieomylnym sygnałem bliskości zagłady świata. Apostoł Paweł napisał o tym: ''Dzień Jehowy nadchodzi dokładnie tak, jak złodziej w nocy. Skoro tylko będą mówić: 'Pokój i bezpieczeństwo!' - wtedy od razu spadnie na nich nagła zagłada (...) i żadnym sposobem nie ujda'' (1 Tesaloniczan 5:2, 3; Łukasza 21:34, 35)
To są znaki które Jezus przewidział, te które mają nastąpić (Wypełniają się) i one będą zwiastunem przyszłego Armagedonu czyli cyt.(końca świata).
Napisano 2006-05-06, godz. 05:02
"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2006-05-06, godz. 06:03
Skoro już sie przełamałeś aby tu wejsć to zajrzyj proszę na stronę :
http://www.brooklyn.org.pl/index02.htm
i poczytaj o tychze naszych proroctwach, a potem wróc i powiedz z czym się nie zgadzasz. Może uda nam się wspólnie przekonać Niewolnika do niezbędnych poprawek

--
Informacja Forum Watchtower: konto wyłączone.
Napisano 2006-06-13, godz. 23:10
A tak osobiscie wierze w milosiernego Boga i koniec swiata, jako poczatek nowego konkretnego swiata.
Nie ma znaczenia, gdzie nalezysz, tylko czy jestes w srodku prawdziwy i dobry.
Nic nie znika albo sie gubi na zawsze - czyli jest zapisane w odpowiednim miejscu i moze byc kiedys odtworzone. Co sie dzieje, ma swoje znaczenie. Zazwyczaj tego nie widzimy.
Pozdrawiam.
Napisano 2006-06-14, godz. 07:50

Napisano 2006-08-22, godz. 18:42

Napisano 2006-08-22, godz. 19:15
Dla ateistów nie starczyło mi miejsca w ankiecie.znowu pominieto moją opcje w ankiecie

"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2006-08-22, godz. 19:50

Napisano 2006-08-22, godz. 19:53
Na Placu sw. Marka zbiora sie tlumy ze wszystkich narodow i wszystkich jezykow. Wreszcie ukaze sie nowy papiez odziany we wspaniale szaty i powie: Zdrastwujtie tawarisze!, a ludzie zakrzykna: Koniec swiata!
![]()
To koniec świata będzie wcześniej, jak Watykan przeniosą do Wenecji

Napisano 2006-12-09, godz. 23:45
Jednak, co najbardziej dziwi mnie w tej ankiecie, że trzy osoby będące świadkami Jehowy zagłosowały, że nie wierzą w Koniec Świata.
Czy ktoś się przyzna?

Napisano 2006-12-09, godz. 23:49

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2008-05-26, godz. 09:32
z uwagi na powyższe Terebint ma rację, że dokładne daty końca są zagrywką szatana.
Napisano 2008-05-28, godz. 19:55
Widze że każdy tu dyskutuje kiedy nadejdzie kś i skutki które przybliżają do tego... chciałbym cos przytoczyć, jestem tu nowym ale zaciekawiło Mnie to ... a więc..
Jezus przytoczył kilka przykładów które będą zwiastować Armagedon cyt.(Koniec Świata)
1).Jezus Powiedział: ''Będziecie słuszeć o wojnach, a także wieści wojenne (...) Powstanie bowiem naród przeciw Narodowi i królestwo przeciw królestwu''. Czy słyszeliście doniesienia o wojnach?
Od roku 1914 do 1918 toczyła się I wojna światowa, a od roku 1939 do 1945 trwała II wojna światowa. Nigdy wcześniej nie było wojen, które objęłyby cały świat! Obecnie wojny są prowadzone w różnych zakątkach ziemi. niemal codziennie informują nas o tym telewizja, radio i gazety.
2).Natepnie Jezus zapowiedział: ''Będą też niedobory żywności(...) w jednym miejscu po drugim''. Jak zapewne wiecie, nie wszyscy mają co jeść. Kżdego dnia umiera z tego powodu tysiące osób.
3).Jezus dodał również: ''W jednym miejscu po drugim będą zarazy''. Czy wiecie, co to są zarazy?? - Są to choroby, które zabijają tysiące ludzi. Na przykład choroba zwana Grypą Hiszpańską zabiła w ciągu mniej wiecej roku jakieś 20 milionów osób.
4). Jezus podał kolejną część znaku, mówiąc: ''Będą (...) trzęsienia ziemi w jednym miejscu po drugim''. Od roku 1914 zdarza się wiele trzęsień ziemi.
5).Jezus mówił też, że 'będzie coraz więcej zła'. Właśnie dlatego jest tyle kradzieży i przemocy. Nigdy wcześniej przetepczośc i przemoc nie szerzyły się tak bardzo jak obecnie.
6).O jeszcze jednej ważnej części znaku Jezus powiedział tak: ''Ta dobra nowina o królestwie będzie głoszona po całej zamieszkałej ziemi na świadectwo wszystkim narodom; a potem nadejdzie koniec''(Mateusza 24:14).
7).Ogłoszenie ''pokoju i bezpieczeństwa'' - Ma nastąpic jeszcze jedno wydarzenie, które będzie nieomylnym sygnałem bliskości zagłady świata. Apostoł Paweł napisał o tym: ''Dzień Jehowy nadchodzi dokładnie tak, jak złodziej w nocy. Skoro tylko będą mówić: 'Pokój i bezpieczeństwo!' - wtedy od razu spadnie na nich nagła zagłada (...) i żadnym sposobem nie ujda'' (1 Tesaloniczan 5:2, 3; Łukasza 21:34, 35)
To są znaki które Jezus przewidział, te które mają nastąpić (Wypełniają się) i one będą zwiastunem przyszłego Armagedonu czyli cyt.(końca świata).
o ile sie nie myle to jeszcze upadek religi falszywej!!! Ale ktorej bo mamy ich wiele?????????
ANI TEZ SPOSROD TYCH,KTORZY PODZIELILI SWOJA RELIGIE,TWORZAC SEKTY; PRZY CZYM KAZDA FRAKCJA ODSZCZEPIENCZA CIESZY SIE TYM,CO ZACHOWUJE"
Napisano 2008-05-28, godz. 21:56
"Pytanie do Swiadkow Jehowy. Czy uwazacie ze ostatnie zmiany w organizacji dokonane przez CK sa sygnalem ze zbliza sie koniec?" I tu wymienia: zmiany w wydawaniu czasopism PS i Straznica, zmiany w zebraniach, zmiana zrozumienia jesli chodzi o "pokolenie", wiekszy nacisk jesli chodzi o wyzsze wyksztalcenie, itd.
W odpowiedziach znalazly sie tez posty swiadkow i faktycznie widza oni w tych wszystkich zmianach jakis cel, sa przekonani ze skoro cos sie dzieje to koniec jest bardzo bliski. Jedna z odpowiedzi nawet dokladnie brzmiala "masz racje, sa to znaki konca"

Napisano 2009-01-04, godz. 18:28
Skąd oni mają takie informacje, że śJ przepowiadają koniec świata na rok 2034? Chyba posiłkowali się teoriami z naszego forum?

Napisano 2009-01-04, godz. 18:56
może?Tutaj następne głupoty na temat śJ i nie tylko, ale i na temat kalendarza Majów: http://www.onet.tv/3...,0,0,wideo.html
Skąd oni mają takie informacje, że śJ przepowiadają koniec świata na rok 2034? Chyba posiłkowali się teoriami z naszego forum?
Pewnie ktoś nie doczytał i powtarza to co udało mu się przeczytać.
Napisano 2009-02-05, godz. 23:09
Widać, że jest bardzo młody i słabo zna historię skoro uważa ten okres za coś strasznego..."5 A gdy otworzył pieczęć trzecią, usłyszałem trzecie Zwierzę mówiące: Przyjdź! I ujrzałem: a oto czarny koń, a siedzący na nim miał w ręce wagę.
6 I usłyszałem jakby głos w pośrodku czterech Zwierząt, mówiący: (1 litr)Kwarta pszenicy za denara i trzy kwarty jęczmienia za denara, a nie krzywdź oliwy i wina.
Objawienie 6:5-6 (Denar stanowił zapłatę za dzień pracy robotnika sezonowego. Normalnie za denara można było nabyć 15-20 litrów pszenicy)
Chmm tak sobie myślę czy owy kryzys to tego nie będzie zmierzał z tego co widzę to z dnia na dzień jest coraz gorzej jeśli chodzi o pracę a co za tym idzie wszystko będzie drożeć, czyżby objawienie wypełniało się na naszych oczach.
A to jest napisane w Rozdziale szóstym....i myślę sobie że zabranie kościoła (ludzi naprawdę więżących w Jezusa) jest naprawdę bliskie.
To jest moje odczucie a co wy o tym myślicie??
źródło
Użytkownik Terebint edytował ten post 2009-02-05, godz. 23:16
Napisano 2009-02-05, godz. 23:24
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych