Jezus nas kocha i kochać będzie, takich, jakimi jesteśmy.
Szanowni czytajacy to forum
mamy w powyzszej wypowiedzi kwintesencje madrosci kosciola powszechnego czyli kosciola dla wszystkich , kosciola latwego i przyjemnego ktory reprezentuje boga milujacego wszystkich takimi jacy sa ..............................
Niestety nie moge sie doczytac w mojej Biblii wydanej podobno przez katolikow wersetow potwierdzajacych te "tezy" a wiec
1/ albo katolicy sfalszowali Biblie i zamiescili w niej ustepy w ktorych Jezus potepia niektorych ludzi
2/ albo katolicy nie chca wierzyc w to co sami podaja jako Slowo Boze
Mt 12:50 Bg "Albowiem ktobykolwiek czynił wolę Ojca mojego, który jest w niebiesiech, ten jest bratem moim, i siostrą i matką."
Mt 7:21 BT "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie."
Jak panstwo widzicie Jezus nie kocha wszystkich ........ lecz tylko pewnych okreslonych ludzi , a teraz zadajmy sobie pytanie , o kim pisze Sebastian slowami <Jezus nas kocha > czy pisze o wszystkich ludziach na calej ziemi ? czy moze o wszystkich uczestnikach tego forum ze mna wlacznie ? a moze tylko o katolikach ktorzy wedlug niego maja prawde bo TYLKO tam ja mogl znalezc ?
No wiec tak sobie mysle po chlopsku i zadaje sobie pytanie czy wszyscy ludzie na ziemi ze wszystkich wyznan na niej istniejacych czynia wole Boga postepujac bardzo czesto wsposoby wzajemnie sie wykluczajace ?
Czy wszyscy uczestnicy tego forum a wiec : SJ , ex swiadkowie neutralni , ex swiadkowie dzis katolicy , protestanci , ateisci , gnostycy i ktos tam jeszcze .... czynia wole Boga aby Jezus ich kochal ?
A pozatym Jezus szanowni Panstwo nie powiedzial nigdy ze bedziie kochal ludzi takich jakimi sa ....................
Jezus kazal im nasladowac swoje zycie , zaprzec sie samego siebie i nawet dzwigac ten los jaki jemu przypadl w udziale
Poza tym czytamy w Biblii ze niektorym nawet :
Ap 3:19 Bw "Wszystkich, których miłuję, karcę i smagam; bądź tedy gorliwy i upamiętaj się."
Hbr 12:6 NS "bo kogo Jehowa miłuje, tego karci; doprawdy, smaga każdego, kogo przyjmuje za syna"."
a wiec z ta miloscia do wszystkich to nie tak do konca prafda .............
No coz niektorzy sobie cukruja ............................. poprawia im to humor widac
ale zeby zaraz falszowac Slowo Boze ?? a moze po prostu o tym niedoslyszeli w radioaudycji ??
Mam nadzieje ze moj glos na tym forum sprawi ze moze choc jednemu ziarnu zostanie oszczedzony ponizszy los :
Lk 5:5 Siewca wyszedł siać ziarno. A gdy siał, jedno padło na drogę i zostało podeptane, a ptaki powietrzne wydziobały je.