Ankieta: ile godzin Waszej służby było wziętych z sufitu?
Napisano 2006-10-18, godz. 14:59

Napisano 2006-10-30, godz. 22:25
inna taka osoba to zaczynala podobnie od zagadniecia byle kogo na ulicy, potem slimaczym krokiem na teren i godzinka juz jest:D hehe
a co do mnie to zdarzalo sie ze niebylo sie w sluzbie i na koniec miesiaca sie dopisalo 2 godzinki do sprawozdania zeby miec spokoj od starszych:) heh no w sumie glosicielem jestem od 5 lat ale ostanie 1,5 roku to sporo miesiecy w ktorych sie wpisywalo godziny z nikad... a ostatnioe 4 miesiace to wogole nie glosze i niedaje sprawozdan. A jeszcze sporo osob ktore znam zokragla sobie godzinki, to dosc czesto spotykana rzecz, albo odrabianie godzin wpisanych w sprawozdanie a kolejnym miesiacu.
Napisano 2006-10-31, godz. 17:16
No proste, żeby wizyty pasterskiej uniknąc, bo wtedy trzeba było kłamac prosto w oczy, a to zawsze trudniej

Napisano 2006-10-31, godz. 18:11
i to już jest półoficjalne, że pionierzy stali mogą teraz raportować godziny
spędzone przy budowie sal królestwa do sprawozdania miesięcznego.
---------------------------------------------------------------------------------
"Wśród SJ, wszyscy mówią o "prawdzie", ale nikt jej nie może (do końca) powiedzieć..."
"Żeby do zródła dotrzeć, trzeba pod prąd popłynać."
"Kto choć raz zajrzał za kulisy, ten już dłużej nie zadowoli się fasadą."
"Z kłamstw, w które uwierzymy, stają się prawdy, z którymi żyjemy."
"Nikt nie jest tak ślepy jak ten, który nie chce widzieć."
"W każdej religii są owce i pasterze, ale tylko owce są dojone, strzyżone i zarzynane, pasterze nie..."
Napisano 2006-10-31, godz. 18:20
Ale pewny nie jestem. Proszę o weryfikację - może ktoś też słyszał.
to nie wszystko człowiekowi wolno.
Jest stróżem brata swego
i nie wolno mu brata swego zasmucać,
opowiadając, że Boga nie ma."
Napisano 2006-11-01, godz. 07:09
Ja słyszałem zaś, że mówca głoszący wykład też może sobie ten czas doliczyć...
Ale pewny nie jestem. Proszę o weryfikację - może ktoś też słyszał.
Stamaim - oczywiście, że tak. Wykład publiczny przed zebraniem Strażnicy jest traktowany jako rodzaj świadczenia i 45 min. wpada do koszyka z owocem.

Napisano 2006-11-01, godz. 07:36
Stamaim - oczywiście, że tak. Wykład publiczny przed zebraniem Strażnicy jest traktowany jako rodzaj świadczenia i 45 min. wpada do koszyka z owocem.
no to ja teraz rozumie dlaczego często mówcy przeciągali wykład do pełnej godziny ;-)
ps. minut się chyba nie raportuje???
"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2006-11-01, godz. 09:42
no to ja teraz rozumie dlaczego często mówcy przeciągali wykład do pełnej godziny ;-)
ps. minut się chyba nie raportuje???
Nie. Ale zaokrągla się po zsumowaniu, więc jak przeciągali do godziny żeby zaokrąglić to chyba mieli tylko tą jedną godzinę ;-)
Starsi liczą sobie do owocu także wizyty pasterskie no i oczywiście studium rodzinne jeśli dzieci nie są jeszcze ochrzczone.
Nie wiem czy już ktoś tu na forum o tym pisał, ale dowiedziałem się ostatnio,
i to już jest półoficjalne, że pionierzy stali mogą teraz raportować godziny
spędzone przy budowie sal królestwa do sprawozdania miesięcznego.
A jesteś pewny, że nie chodzi o pionierów specjalnych? Bo specjalni mogli od kiedy pamiętam.
Napisano 2006-11-01, godz. 10:04
' date='2006-11-01 12:42' post='39821']
Starsi liczą sobie do owocu także wizyty pasterskie no i oczywiście studium rodzinne jeśli dzieci nie są jeszcze ochrzczone.
db - jesteś pewien tych wizyt pasterskich? Jakoś mi to nie pasuje. Wiesz dlaczego? Wizyty pasterskie w większości zborów bardzo kuleją, a nie byłoby tak gdyby ten czas można sobie było dopisać do "owocu". Ale może się mylę.
Napisano 2006-11-01, godz. 10:12
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-11-01, godz. 10:20
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2006-11-01, godz. 10:25
db - jesteś pewien tych wizyt pasterskich?
Na 100% nie jestem pewien a nie mam jak tego zweryfikować. Nadzieja w bracie Jaraczu.
Napisano 2006-11-01, godz. 15:48
Napisano 2006-11-02, godz. 11:24
Ale to było dawno:-). Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Napisano 2008-08-14, godz. 06:06

Napisano 2008-08-14, godz. 10:54
Napisano 2008-08-14, godz. 21:34
Też znam te praktyki aczkolwiek ich nie stosowałem, uważam że nie ma sensu tracić czas na nicnierobienie więc zawsze jak szedłem do służby to konkretna godzina łażenia po domach i finito - bez ściem.Np pewien brat jak szedl z kumplem do sluzby to najpierw wchodzili do babci tego kumpla i pogadali chwile(zaczeto liczyc czas), potem kawke wypili, nastepnie wyruszyli na teran i po dotarciu na teren mieli...
Pionierzy którzy piszą listy po 3 godziny, albo głoszą 6 godzin z czego godzina na dojazd, kolejna godzina na siedzenie na ławce pod blokiem... kiedyś o tym już wspomniałem że najlepsi w tym są pionierzy specjalni. Wszystkich których poznałem tak właśnie robili. Hmm... jak by to określić jednym słowem... obłuda?
Napisano 2008-08-14, godz. 23:44

"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2008-08-14, godz. 23:49
Wczesniej mialam zwyczaj liczenia czasu gloszenia w nastepujacy sposob: poczatek w momencie zapukania do pierwszych drzwi a koniec w momencie chowania Biblii do torby. Jesli z danego dnia zostawaly mi jakies minuty to doliczalam je do innego.
Byli bracia, ktorzy chodzili bardzo flegmatycznie i tym przedluzali gloszenie, ale z pionierami mam inne doswiadczenia, raczej nie tracili czasu.
Napisano 2008-08-15, godz. 06:07
Niezależnie ile osób zagłosuje, te dane nigdy nie będą reprezentatywne.Ciekawe, czy te dane mogą być reprezentatywne dla całego kraju? W tej chwili jeszcze nie bo zagłosowało za mało osób, ale jak będzie już około 100, to będzie to z pewnością dość bliskie prawdy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych